onsdag, november 19, 2008

Matchrapport

2004 ?? ??
Igår var jag på en hockeymatch. Ett rött lag mötte ett gäng i vita tröjor. De flesta i publiken verkade heja på de röda så jag bestämde mig för att också sympatisera med dem.

Det röda laget spelade bra. Deras spelare skrinnade snabbt och passade pucken duktigt mellan varandra. Det såg enkelt ut. Ändå lyckades de inte förpassa pucken ända in i mål, för där stod en av de vita på vakt. Han bar en mask och ett par tjocka skydd för benen. Förresten hade han en motsvarighet i det röda laget, på andra sidan planen, ståendes i den andra målburen, men den röda vakten behövde inte ingripa lika ofta.

Vid ett tillfälle fångade den vita väktaren pucken snyggt i handsken. Ställningen var då 0-0, inget lag hade ”scorat”. (Ishockeyterm)

I mitten av första tredjedelen fick de röda fördel av ett så kallat ”powerplay”. En snäll tjej förklarade: Det berodde på att en vit spelare måste åka och sätta sig i ett bås, ensam. Varför vet jag inte, men de röda fick i alla fall spela med en man mer på isen en stund. De passade pucken snyggt till varandra - det såg enkelt ut.

Efter ett tag fick de vita återigen använda sex spelare, men de röda behöll taktpinnen ändå. Tyvärr minns jag inte så mycket mer av matchen, för koncentrationen släppte lite efter inledningen med alla nya intryck, men de röda vann så småningom. De lyckades slutligen ”hänga” några ”baljor” och vid dessa tillfällen hurrade publiken. Det stackars vita laget överlistade inte den röda ”keepern” en enda gång.

2 kommentarer:

Månsson sa...

Haha underhållande.

Anonym sa...

Haha klockrent! Tycker också det är svårt att förstå detta fritidsintresse. Ha en pinne i handen som används för att slå en snusdosa i ett litet mål. Det värsta är att leken uförs på vatten i en fast form. Underligt.