torsdag, augusti 20, 2009

Onlinerapport: SS Lazio vs IF Elfsborg

Jag kör onlinerapport från ca 20.30, under förutsättning att sändningen funkar.

2-0 står det nu och jag har ingen möjlighet att se någonting. Vi säger så, tack och adjö.

Klockan är 21:20 och hostaren flyttar sändningen till en sajt där man måste skaffa ett login för att kolla. Smart försäljningsknep, men jag tänker inte betala mer för den här matchen. Ska ge Elfsborgs sändning ett sista försök, sedan skiter jag i den här matchen.

33:00 Nu verkar det som att hostaren ska släcka ner streamen.

30:30 Nu snackar kommentatorn om Martin Dahlin igen. Elfsborg får inte låna mycket boll just nu, men en del säger att de spelade bra första femton (när jag inte hade bild) och när Avdic som sagt stolpskottade.

29:30 Karlsson har stora problem med sin gubbe. Lazio skapar en hörna som blir resultatlös.

28:00 Målvakten i Lazio plockar enkelt ned inläggsfrisparken.

26:25 Ah, det var tydligen offside. Kommentatorn förstår jag inte, men det står fortfarande 1-0 i rutan. Tur det. Nu har Elfsborg ett bra frisparksläge sedan Ishi har dragits ned.

25:15 Mål igen!!!! Mycket dåligt försvarsspel av Elfsborg. Skott utifrån som Covic lämnar retur på. Våra backar står och tittar när en blå anfallare kan lägga in i öppet mål. I och för sig såg det ut som en misstänkt offside, men det är svårt att säga.

23:30 Målet är snyggt, ett kanonskott från höger i Elfsborgs straffområde, rakt upp i nättaket. Karlsson hinner inte täcka och Covic har svårt att göra något.

22:00 (in i matchen.) Nu har jag fått igång en utländsk stream. En frenetisk kommentator talar ett för mig främmande språk, det kan vara italienska. Jag tycker att han pratar om Martin Dahlin och Roma och där gör tyvärr Lazio ett noll.

21:02: BT.se har precis som jag utlovat onlinerapport, men de verkar också förlita sig på Elfsborgs websändning för än så länge har de inte skrivit ett ord. Nu funkar ljudet perfekt och Lohne berättar att det står 0-0 och att Avdic har skjutit i stolpen. 100 spänn för webradio med Lohne är inte fy skam.

20:58: "No signal input" sägs det. Ni som har varit med vet att det troligen betyder att vi inte kommer att få någon sändning ikväll. Jag har inte tid att skriva om nonsens nu utan ska försöka hitta en radiosändning så att jag själv kan följa matchen. Återkommer om någon tv-sändning blir aktuell, beklagar.

20:56: Helt dött igen. Elfsborg skyller tydligen på italienarna som ska ha utlovat snabb bandbredd. Det ska bli intressant att se vem som betalar reklamationerna den här gången. Jag minns att man fick en gratiskod till en träningsmatch mot Arslet när sändningen strulade mot FCK häromåret.

20:54: Elfsborgs sändning körde igång i några sekunder igen innan det blev svart. Nu är det någon slags skärmsläckare i bild, men ljudet funkar bra. Lazio verkar pressa på tyvärr.

I Twilight Zone: Jag har testat fyra olika streamar nu, men det funkar inte mycket bättre. Jo, nu kom en ruskigt pixlig sändning igång. Det verkar stå 0-0, Lazio har bollen ca fem minuter in i matchen. Nej!!!! Nu försvann bilden pga alltför många svenska tittare.

Matchen har börjat, Elfsborg har fortfarande inte bytt kameravinkel och ljudet hackar. Jag skiter således i Elfsborg och kör italiensk stream istället. Vänta några sekunder bara.

Ett par minuter innan avspark: Det finns piratlänkar uppe till andra streamar som jag kommer att testa om Elfsborgs sändning inte stabiliseras.

Ca fem minuter kvar: Nu är det bild, dock inte rörlig. Det hackar sig fram med en bildruta i minuten ungefär. Det ser inte lovande ut. När klockan slog 20.39 blev det helt svart i rutan, men det buffrar nu. Och där blev det bild igen. Hack, hack, lite romersk musik, tyst igen. Lohne pratar i bakgrunden, men det hackar och hackar.

Kvarten kvar: Jag har loggat in men sändningen har inte startat ännu. På bänken sitter faktiskt Bajrami tillsammans med Gary, JJ, Hult, Florén d.y, Briar och Wulf. Om Bajrami ändå inte är aktuell för inhopp tror jag inte att Lazio räds den bänken.

Elfsborgs startelva är släppt och glädjande nog är Anders med. Bajrami är som ni säkert vet sjuk och därför ej tillgänglig. Nordmark och Keene är avstängda.

Covic
Karlsson - Lucic - Andersson - Florén d.ä
Ishi-Anders-Helgi-Jawo
Mobaeck
Avdic

Intressant med Jawo på flanken, annars är elvan väntad.

6 kommentarer:

Mattias sa...

Jag är med.

Maharadjan Rachamin sa...

Bedrövligt att dom inte har bättre koll på tekniken!!

Röd Guling sa...

Maharadjan: Vi får ringa mjölmannen.

Maharadjan Rachamin sa...

Här ska inte ringas någon mjölman, ta hit telefonen!

Röd Guling sa...

Polisen då? 12 70 70, nej det är taxi det.

Guldet till Solna sa...

Gôtt att ni fick ordentligt på käften.