fredag, augusti 14, 2009

Ordföranden i Black Army ger ett obildat intryck

Jag gillar Dulee Johnson och blev bekymrad när han återigen hamnade i blåsväder häromveckan. Med anledning av det har Aftonbladet låtit Black Armys ordförande Victor Capel kommentera fadäsen:

"Man skulle ju önska att alla spelare var som Daniel Mendes som hade tre intressen i livet: fotbollen, familjen och kyrkan. Men människor är olika. Fotbollsspelare är inte grekiska gudar."

Har ni hört något så dumt? Grejen med de grekiska gudarna var väl att de var just mänskliga och till och med felade ibland. Tänk bara på hur många gånger Zeus bedrog den stackars Hera, ja i Dionysos hade grekerna till och med en gud som ansvarade för hela mänsklighetens dekadens.

Capels poäng hade framkommit bättre om han istället hade jämfört fotbollsspelare med Allah, Jehova, Sebaot, Herren eller vad man nu vill kalla den allsmäktige gamle ökenguden.

Även Jesus Kristus får anses vara ofelbar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 kommentarer:

Bloggers sa...

Vilket jävla smartass-inlägg... Har du inget bättre att säga så håll käften istället..

Röd Guling sa...

Bloggers: Vad är det för fel på folkbildning nu då?

Victor Capel sa...

Jag vet att de grekiska gudarna faktiskt var som människor i allmänhet, felade, konspirerade, var avudsjuka, fick vredesutbrott osv.

Det var en dålig jämförelse bara helt enkelt, poängen var inte att dom skulle vara, eller inte vara, som just de grekiska gudarna utan att dom inte är Übermensch som många verkar förvänta sig att dom ska vara.

Egentligen skulle jag väl sagt att dom är som grekiska gudar, men det skulle ju missförstås av de flesta iallfall. Dåligt ordval bara.

Obildad får jag inte höra varje dag förresten, snarare tvärt om.

Bra blogg annars, kör hårt.

//

V

Röd Guling sa...

Victor Capel: Jag vet själv hur det kan vara när man får en fråga och snabbt ska säga någonting intelligent. Nu blev det som det blev - material till en post för mig. Skönt att du kan bjuda på det och till och med vända andra kinden till - sånt gillar jag.

Mauritz sa...

Man kan ju blogga om allting så varför inte detta som måste ligga riktigt högt på intresseklubbens lista.

Kedjan: Dulee betalar med kort -> Bajenbladet skriver om det -> Expressen skriver om AIKs plan för Dulee -> Bajenbladet intervjuar Victor om det -> En obesökt blogg skriver om Victor.

Så kan man få några extra besökare.

Anonym sa...

Dissa inte Victor, han är en intelligent herre.

Hennes sa...

Mauritz, kom hem nu och sluta tramsa runt med intetsägande inlägg.