torsdag, januari 20, 2011

Der Kaiser / The emperor / Kejsarn

Andreas Augustsson är tillbaka. (Eller "Augotsson" som en av stjärnorna på det fantastiska debattforat vigule skrev.) Hur vill ni att jag ska kommentera det? Jag har nästan glömt bort hur jag brukade göra så det får bli lite som det blir.

Jag tycker naturligtvis att det är en bra värvning. Jon är för slö och överspänd för att leda en backlinje själv (och tillsammans med Martin A blir det katastrof) så det här var precis vad han behövde, även om han kanske inte fattar det själv. Jon är tekniskt sett en av allsvenskans bästa mittbackar och tveklöst den bäste huvudspelaren fysiskt betraktat, men mentalt har han huvudet under armen. Augustssons talang räcker egentligen inte längre än att vara en funktionell fotbollsspelare, men hans karaktär lyfter en hel backlinje och kanske ännu mer. Därför är det mycket troligt att vi äntligen har ett mittlås värdigt ett topplag igen och att den förste som gnäller över att planerna är leriga i vår åker på en lavett signerad Kejsarn.

Synd att både Augustsson och Anders börjar närma sig pensionen. Dessa fältherrar kommer inte att leda Elfsborg mer än max två säsonger till så det är bara att hoppas att vi får ut så mycket av dem som möjligt innan de lägger av.

Inga kommentarer: