måndag, december 11, 2006

Royal leauge och kommunen

Det har varit dåligt med Royal leauge-bevakning i den här bloggen men jag har sett samtliga hemmamatcher och Elfsborg har för det mesta spelat ganska bra. Så även igår men det räckte inte i 90 minuter.

Först några ord om arrangemanget. Hennig och jag tog en matbit innan match eftersom vi var ute i god tid för en gångs skull. När vi kom till arenan möttes vi av en fantastiskt lång kö som bildades av ett stort antal irriterade människor. Kön ringlade ända till vägen mot Knalleland där den vände och slingrade tillbaka mot vändkorsen där den vände en gång till. När matchen blåstes igång var vi troligen ett par hundra som fortfarande inte hade passerat de två ynkliga vändkors som användes denna dag. Risken för upplopp var överhängande så vakterna öppnade ett spontant insläpp vilket ledde till att vi endast missade fem minuter av matchen. Så där får det naturligtvis inte gå till.

Enligt uppgift är det Borås stad (kommunen) som sköter matcharrangemangen i Royal leauge och man blir lite fundersam över kompetensen i denna Borås stad när inte ens en enkel fotbollsmatch kan arrangeras på ett smärtfritt sätt. Det har varit allmänt känt att Elfsborg skulle dela ut 3500 gratisbiljetter inför denna match och då är det ju rimligt att anta att publiksiffran blir lite bättre än vanligt. Troligen styrs stan av idioter, vilket skulle kunna förklara varför en Pinnochio-staty som ingen vill ha köps in för miljoner medan det snart inte finns en enda fritidsgård kvar att lägga ned.

Över till matchen: Jag är naturligtvis besviken över att 2-0 fram till den 65:e minuten inte ens räcker till en poäng men samtidigt finns det förmildrande omständigheter. När de fem starkaste (enda) mittbackarna är skadade räcker det inte att Johan Karlsson kan spela överallt och göra det hur bra som helst. Han var fantastisk i den här matchen men när Martin Andersson blev skadad och Ilola fick ta ett steg ned tappade vi på mittfältet och Vålerenga kunde anfalla i våg efter våg.

Framåt finns det frågetecken för Sjöhage. Han passar inte speciellt bra som ensam forward men han måste förvalta frilägen på ett bättre sätt än att svagt skjuta utanför (GAIS hemma) eller som nu, ta ett felbeslut och försöka runda målvakten. Målskyttet verkar inte sitta i ryggmärgen för honom men troligen är det ett mentalt problem som kan åtgärdas. Om man har upplevt Lasse Nilssons sista säsong i Elfsborg har man sett värre. Unga spelare hamnar förr eller senare i svackor och det är då som agnarna skiljs från vetet. Holmén kom tillbaka som en ny människa och förhoppningsvis kan även Sjöhage göra det.

Jag tror att Elfsborg har en god chans att ta hem Royal leauge. FC Köpenhamn verkar ju inte gå in för turneringen i år och resten av lagen skrämmer inte mig i alla fall. Med en något sånär ordinarie backlinje ska det kunna gå vägen.

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte bara tipsa att nästa gång det är mycket folk vid insläppet närmast knalleland är det bara att knalla över till andra sidan, vid tennishallen. Vi var där ungefär 10-15 minuter innan matchstart och det var ingen som helst kö ;)

Pastor Åke Green Homofob sa...

"Lasse Sandlin och jag var som bekant de enda experterna"

Vi päron flyta sa svinlorten och sjunk.

Vänsterdojjan sa...

Har hört att nytt förslag ligger på att placera Pinnoccio vid entrén till Arenan mot Skaraborgsvägen, ungefär som Kronblom står utanför Behrn arena.

pinnochiomarodören sa...

jag har redan lagt ägg på lagring för nämnda staty.