söndag, april 22, 2007

Haglund briljerar

Det här inlägget handlar om två män. Den ene är Elfsborgs tränare. Den andre är redan en legend.

När Curt Hennig (1958-2003) lanserades som Mr Perfect i World Wrestling Federation gjorde man det genom att presentera honom som "the superior athlete" - en man med arrogant attityd men med gudabenådad talang för allt som han tog sig för. WWF visade ett flertal kortfilmer i vilka han backade upp den skrytsamma bättre än ni-personligheten. Han fick exempelvis maximala 300 poäng i en bowlingrunda och om han hade haft lust hade vi troligen kunnat se tillbaka på många klassiska pingismatcher mellan honom och J-O Waldner. Homeruns i baseball var inga som helst problem och han kunde till och med fånga sin egen långpassning i amerikansk fotboll. Något annat som han utförde helt perfekt var att kasta hästskor mot en pinne, en variant av sjömansspelet som alla säkert har spelat någon gång på midsommarfyllan.

Efter att ha byggt upp ett "perfect record" genom att gå obesegrad i ungefär ett år i WWF började Mr Perfect äntligen fejda med Hulk Hogan om världsmästarbältet. Vid sin sida hade han sin "legal cornerman" The Genius (geniet) som bidrog med taktiska knep (och ibland fula trix) för att besegra motståndarna. Inför en match mot Hogan 1990 blev de båda parhästarna intervjuade:

"Now with names like Perfect and The Genius, you gentlemen must have high opinions of your abilities?"

"And why not? I'm not only the perfect wrestler, I'm a perfect athlete. One who not only plays golf, basketball, billiard, ping pong, chess!!! And horseshoes! I can play all those sports, and more! But more importantly, I play them perfectly."

"But how does all this relate to your match with Hulk Hogan?"

"You see Hogan. Since you lost the title at Wrestlemania, you've lost your convidence, lost your ambition and lost your courage. And most importantly - you've lost all your hulkamaniacs! But don't worry Hulk Hogan. Because tonight, you'll show the whole world your only perfect quality. You'll be a perfect loser."

Sedan gick han ut och förlorade mot Hogan, som vid denna tidpunkt hade stor kreativ kontroll i förbundet och inte ville ge Hennig den push som han förtjänade. Detta ledde till att Mr Perfect fick börja fejda om den mindre interkontinental-titeln med Brutus Beefcake, en man som inte hade varit någonting om han inte hade varit polare med Hogan. Curt Hennig är numera invald i WWFs hall of fame och en dubbel-DVD innehållandes dokumentär och klassiska matcher sägs vara under produktion, medan Brutus Beefcake ofta nämns när 1900-talets sämsta wrestlers listas.

Idag var Curt Hennig (nöjesprofilen, inte wrestlern) och jag på Elfsborgs träning. Tanken var att skriva en rapport från den sista träningen innan match men när vi kom dit var det alldeles för kallt och blåsigt för att två så prominenta profiler som vi skulle behöva utsätta oss för någonting sådant. Dessutom noterade jag att ett par tjejer bevittnade träningen och jag antog att någon av dem borde vara Ziriz, bloggaren som med nöje skriver bra träningsrapporter, så det skulle ju vara enklare för mig att bara hänvisa till henne via länk. Således gick Hennig och jag efter endast fem minuter.

Innan dess inträffade dock någonting utöver det vanliga. Medan spelarna stod och jonglerade i grupper om tre och tre hämtade Haglund västarna vid sidlinjen. Vid denna linje fanns även en pinne uppställd vars uppgift var att samla de små koner som används vid olika övningar. När Haglund var klar med västutdelningen kom han tillbaka med den stålring runt vilken västarna hade varit fästa. Tre meter från pinnen kastade han ringen. Smack! Den satt lika perfekt på pinnen som de hästskor som Mr Perfect en gång i tiden kastade i den där reklamfilmen. Haglund vände helt nonchalant på klacken och gick tillbaka ut på fotbollsplanen som om ingenting hade hänt medan min käke nästan hoppade ur led.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

...Men lägga upp bollen på nacken, det klarar han inte.

ziriz sa...

Förlåt att jag missade denna, enligt dig, häpnadsväckande episod. Jag koncentrerade mig förmodligen på vad som skedde på plan ;) Du antog rätt att jag befann mig på arenan, men måste bara säga att jag inte satt med några andra tjejer, så på den punkten stämmer inte antagandet.

Så ni hade inte rustat er för snålblåsten igår? Jaja, så kan det va, själv hade jag dubbla långkalsonger på mig ;)