måndag, maj 07, 2007

Två tappade poäng men bättre spel

Frågan är om man ska glädja sig åt att offensiven så smått börjar fungera, eller om man ska gräva ner sig över två bestulna poäng? När slutsignalen ljöd kände jag mig redo att konvertera till nazism, djävulsdyrkan och småborgerlighet men nu med några timmars distans börjar min mentala pendel möjligtvis att svänga över. För spelmässigt var det här Elfsborgs bästa insats sedan FC Köpenhamn-matchen. Å andra sidan: Om det anses vara en styrka att plocka poäng när man spelar pissdåligt är det fanimej en svaghet att inte ta tre poäng när man spelar bra.

Jag trodde visserligen på kryss inför matchen men då hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat tänka mig att Djurgården skulle vara så dåliga som de var. Poängen som de stal ikväll ska de helt enkelt vara jävligt glada för. Jag hade heller inte trott att Elfsborg skulle få ordning på spelet som har saknats i inledningen av allsvenskan men det fick de denna kväll, mycket tack vare att spelare som har underpresterat tidigare nu spelade på en acceptabel nivå. Framförallt har ju samtliga mittfältare utom Ilola varit sämre än vad man kan förvänta men idag visade de helt andra takter och således dominerades mittfältet fullständigt av Elfsborg. (Jag anser för övrigt att ett mittfält med de namnen ska dominera i allsvenskan.)

Den här matchen borde självklart vunnits men även om sju poäng på fem matcher är medioker utdelning är läget inte på något vis krisartat eller katastrofalt. En match återstår av omgång fem och Elfsborg kan som sämst vara tre poäng från förstaplatsen när omgången fullbordas imorgon. Nu när det känns som att laget är på gång borde fler poäng trilla in framöver. Närmast väntar bortamatcher mot Kalsongerna och Tjongeboll innan det är dags att ta emot ICA. Där någonstans får vi troligen reda på vilken nivå Elfsborg håller i år.

Jag hoppar individuell spelarkritik men konstaterar att Jari Ilola extremt välförtjänt blev utsedd till matchens lirare samt att Holmén, Ishi och Anders höjde sig rejält från tidigare bottennivåer.

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Fylle-Ralf sa...

Det har inte börjat så bra som ni trodde väl?

Gôtt är det i alla fall.

Ni är till och med sämre än Blåvitt, kanske sämre än ÖIS tom.