söndag, maj 27, 2007

Söderstadion

Var på Söderstadion igår på dess lilla bortasektion. Till höger om oss, skyddade bakom ett staket, stod ett inte alltför stort antal pulver och uppträdde matchen igenom på ett sätt som kan anses vara stötande. De ropade (i och för sig ohörbara) grejer, gjorde aggressiva och obscena gester samt sökte bjuda upp till någon slags konfrontation. Det märkliga är att publikvärdar och ordningsvakter inte verkade bry sig.

När Bajen fick sitt mål bortdömt regnade det in snusdosor, snusprillor, spottloskor och annat otrevligt skräp på oss. Samma sak vid Elfsborgs 1-0. När slutsignalen gick och vi hade tackat av våra spelare hängde de mest aggressiva på staketen och spottade rakt ner på oss som skulle gå ut. Återigen ingen som helst insats från ordningsmakten.

Man förundras lite. Vad krävs för att en person ska bli utslängd? Om jag uppträder sådär på krogen blir det tidig hemgång alternativt en natt på Hotell Gripen men om en person går på en fotbollsmatch och är en komplett idiot i två timmar är det tydligen okej.

Andra bloggar om:

9 kommentarer:

Anonym sa...

ordningsvakterna och publikvärdarna på söderstadion är väl pårökta precis som fansen.

Vänsterdojjan sa...

Tror det kan bli ett problem. Idioterna verkar bara bli mer och mer utåtagerande!

Vallens regngrå betong sa...

Problemet löses inte med hjälp av ordningsmakten. trygga människor som får förverkliga sig själva uppför sig inte på det sättet. Fotbollsarenan används för att uttrycka all den förbittring och hat mot samhället som ligger och trycker hos underklassens ungdomar. Följden blir att man slåss mot människor i samma situation istället för mot de som skapat det dystra samhället där den starke premieras och skyddas mot de svaga av en ordningsmakt underställd eliten.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

vallens regngrå betong: Naturligtvis håller jag med dig i din samhällsanalys men på kort sikt måste man avvisa personer som missköter sig så att skötsamma människor slipper få kläderna nedsölade med spottloskor. Man kan dra en parallell till brott och straffdebatten. Jag är ingen förespråkare av hårdare straff eller att man låser in människor i tron att det löser de verkliga samhällsproblemen men vi måste samtidigt se till så att den oskyldiga allmänheten skyddas från brottslingars gärningar.

Vallens regngrå betong sa...

Skönt att höra. Självklart behövs en ordningsmakt som reder ut problemen på kort sikt. Ska samhället någonsin lösa problemen behövs dock långsiktiga lösningar.

Grattis till tre poäng! Se nu till att dra ifrån dödgrävarna från smålands baksida...

Solidariska hälsningar från Ryavallens kusin.

Anonym sa...

intressant!!

från aktiva supportersektioner i hammarby brukar vi ta hänsyn till vad det är för typ av supportrar ett bortalag tar med till oss. detta var i mångt och mycket en motreaktion till hur vissa av er betedde sig.

då jag stod på just östra läktaren här kan jag ju bara ta och be dig se över dina egna led innan du börjar klanka ner på oss. det förekom ju som bekant en del hets från erat håll också, speciellt vid de tillfällena du anger (målet, slutsignalen, bortdömda målet)...

jag själv stod ej och spottade eller kastade mot er, men då jag stod längs med staketet och såg allt från båda sidor tycker jag du kan lugna dig med dömandet av vår publik när din egen inte sköter sig så jävla exemplariskt.
eller?

tgul sa...

saxat från www.sthlm-sodra.com inför IFE-matchen:"25-05-2007
Information och uppmaning inför matchen imorgon Lördag.

1. 12000 biljetter har sålts till matchen. Matchen är extremt viktig, det är nu Bajen har chans att visa att man vill haka på och kan ta konkurrensen. Elfsborgs supportrar har storbuss och därmed relativt mycket aktiva fans på plats, och kommer därmed försöka skapa något i stämningsväg. Uppgiften är som vanligt att förhindra det och i vanlig ordning göra bortaklacken till ett skämt. Ta ditt ansvar och tillintetgör bortafansen. Ingen ska tycka det är roligt på Söderstadion, varken spelare eller bortafans. ... ... 4. Redaktionen har fått två biljetter på Östra läktaren av en äldre Bajengrabb. Denne vill att dessa förmedlas vidare till någon av de UNGA supportrar som brukar parkera närmast bortaklacken och göra livet surt för bortfansen. Detta gör vi med glädje och uppmanar därför till dig som tillhör denna kategori att maila till redaktionen så får du två biljetter gratis. Dessa hämtas vid souv.försäljningen i parken. Den som mailar först erhåller biljetterna."

Hjärnkaninen sa...

Söder-Stadion?

Vi Hjärnkaniner brukar kalla stället för "SLÖDDERSTADION"

Gösse sa...

Trodde att "Gulingarna" var seriösa supportrar, men efter att ha läst denna blogg så måste jag omvärdera detta. Lågbottenmärke, noll retorik.
Som seriös Hammarby-supporter, framför allt i bandyn, kan jag också ta avstånd från Ultra som är en liten klick på 25-50 pers som knappt är torra bakom öronen och även kan reta mig mig för att de förstör mer än de tillför. Var ä de när det är minus 10 och match mot Vänersborg (bandy)?
Men snacka inte skit om de övriga 13500 på Söderstadion.

/Seriöst Bajen-fan på östra