torsdag, december 27, 2007

Bellas hårda träningsprogram

I dagens BT berättar Bella att han löptränar flera gånger i veckan för att vara redo inför försäsongsträningen som inleds i mitten av januari. "Jag springer si och så många kilometer varannan dag och nästa år ska jag göra tio mål, nej skriv elva förresten" skulle kunna sammanfatta och plocka fram essensen av denna totalt ointressanta intervju.

När jag läste detta stycke text gjorde jag det med en axelryckning och en gäspning. Om jag hade kommenterat, som man numera kan göra i samband med varje artikel på BT.se, hade jag kanske skrivit "jahopp" eller något liknande. Istället läste jag vad andra läsare hade skrivit. Det var kul!

"Detta måste vara tidernas skämt. Hade han spelat i division 4, hade jag köpt detta med hull och hår, men va tusan han är ju ett välbetalt proffs. Vad gör dom andra gubbarna? Springer dom 3 km varannan dag???" skriver Harry.

"Hahaa. Vilken atlet! Va f*n hans "jobbiga" träningsvecka är ju märkvärdig på ett negativt sätt. Löpning 7-8 km gör vem som helst. Då tränar jag som är div.4 spelare hårdare än Bella. Ut två gånger per dag istället vet ja!! 2x8 km/dag, då kanske du gör nåt mål!" tipsar signatur Kalle.

Janne Berglund tycker också att artikeln är humoristisk:
"Själv platsar jag knappt i div.5, under vintern kör jag en runda på 8,4km 3 ggr i veckan.
Hårdträning? HAHAHA"

Erik Sjöstedt är möjligen lite väl elak:
"7-8 km är riktig bra...
om man tänker på att han spelar de 10 sista minuterna i varannan match!"

Lustigt som sagt men jag vaknade samtidigt. Vad fan pysslar Elfsborgs elitidrottsmän med under ledigheten om Bellas joggingrundor runt Frufällan associeras till begreppet hårdträning? Åker de till Amsterdam och röker braj eller?

3 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Man kanske inte kan tro det med tanke på rökning/snus/öl, men för knappt 10 år sen tränade jag friidrottpå relativt hög elitnivå, utan att för den sakens skull tjäna en spänn på mitt friidrottande. Jobbade/pluggade samtidigt som jag tränade, men ändå hamnade jag på en träningsmängd på 20 timmar per vecka. 7-8 km löpning var väl uppvärmningen, i snitt.
Att laget har en vecka långt uppehåll från maxträning må väl vara hänt, men killarna är elitidrottsmän som har betalt dygnet runt för att utöva sin idrott. Kroppen behöver en viloperiod från elitträning, men under denna tid skulle det fungera utmärkt att hårdträna kondition utan att tära på kroppen det minsta. Dåligt upplägg, tycker jag.
Att Bella är lite tjock och lat är väl känt, men att gå ut och skryta med motion känns ju aningen korkat, dessutom.

Anonym sa...

Jag tycker det verkar som att en nyhetsuttorkad journalist ställt en allmän fråga till Bella om hur han tränar under helgerna. Bella har svarat utan att göra någon större sak av detta och sen har den nyhetsuttorkade journalisten kokat soppa på en spik och därefter hällt hela soppan över ansvarig redaktör som smaskade i sig den med behag och dessutom kryddade upp med några mumsiga rubriker och ingresser. Fucking amateurs.

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

anonym: Jo, det har du nog väldigt rätt i.