onsdag, oktober 15, 2008

Marcus Hedelin - en utmärkt värvning

Lite vid sidan om Haglund-spekulationerna rapporterar Borås tidning idag att Elfsborg har värvat Marcus Hedelin till marknadssidan. Hedelin var kanske inte en lika talangfull golfare som Nordkoreas ledare Kim Jong II, men större delen av året kunde han försörja sig på sponsorpengar. När jag för ett antal år sedan hade förmånen att lära känna honom en smula förstod jag varför. Trots det till synes enorma avståndet mellan oss, i fråga om bakgrund, värderingar och erfarenheter, lyckades han från första dagen föra ett samtal om ditten och datten med mig utan att jag intog en arrogant, introvert eller ironisk hållning. Frågan är om det nästan inte är en större bedrift än att lyckas försörja sig på golf förresten. Hur som helst gjorde Hedelin ett mycket stort intryck på mig.

När så Borås Hockey för ett par år sedan erbjöd honom jobbet som marknadsansvarig fick jag sådana där "passar som handen i handsken"- och "rätt man på rätt plats"-tankar, samtidigt som det var beklagligt att Elfsborg inte nöp honom först. Nu har jag äntligen fått min vilja fram. Jag tror, på fullaste allvar, att det här kan bli en av de viktigaste värvningarna i IF Elfsborgs 104-åriga historia. Och det säger jag inte för att mitt nummer möjligtvis finns någonstans i Hedelins 10000 sidor tjocka telefonbok.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad du tycker skiter jag i. På det här området är det Curt Hennig som har all auktoritet. Det är hans åsikter som avgör hur vi förhåller oss till denne Hedlund eller vad han nu heter.

Anonym sa...

2 röster kvar du!

Månsson sa...

1 underskrift kvar!

Vänsterdojjan sa...

Saken är biff!