lördag, oktober 11, 2008

Rune ger sig in i NSD-debatten

Det var länge sedan som pastor Rune Lundblad sist tog sig tid att skriva en insändare om ett ämne eller en attityd som upprör honom. Faktum är att jag har undrat om han har hälsan i behåll, men det visade sig att han har haft svårt att få igång sitt internet sedan fadäsen med websändningarna i våras.

Efter att ha tagit del av beklämmande information på din hemsida kan jag tyvärr inte dra någon annan slutsats än att Satans inflytande där uppe i norr är starkt. Om herrarna Johansson och Håkansson vill undvika den brinnande eldsjön gör de bäst i att tänka över sina val. "Du skall icke stjäla." (2 Mos 20:15)

Som tidigare har berättats ägnas en betydande del av mitt liv som pensionär åt att leda en grupp ungdomar in på livets rätta stig. Vid enstaka tillfällen under dessa år har någon av mina adepter ännu inte haft det sjunde budet helt klart för sig. Man brukar tala om att skilja mellan mitt och ditt, en förmåga som i sällsynta fall har saknats. Då har jag tagit personen i fråga åt sidan, läst några väl valda stycken ur Bibeln och via gemensam bön ryckt pojken ur Satans klor. Min förhoppning är att herrarna Johanssons och Håkanssons själar ej är bortom all räddning, varför de alla gånger är välkomna att ta kontakt med mig.

"Det börjar med en nål och slutar med en silverskål" som jag brukar säga.

Rune Lundblad
Pensionerad pastor


Gör som Rune Lundblad, Jonas Liberg, Patrick Ekwall, Curt Hennig, Stefan Ishizaki och i skrivande stund dryga 60-talet andra: Protestera!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Mattias sa...

Varför har inte Ekwall skrivit på? Hans signatur skulle väga tungt i "namnfejden".

Röd Guling sa...

Ja, jag tror att många VIP-människor väntar med att skriva under, med tanke på att många fortfarande inte vet hur de ska förhålla sig till denna blogg efter över tre år. Ekwall skulle generera många "om Ekwall har skrivit på kan jag göra det också"-tankar men det är möjligt att Ekwall själv väntar på att någon annan ska underteckna.

Månsson sa...

När skriver Lühr under?

Röd Guling sa...

månsson: Jag skickade faktiskt ett mail till honom, men det kom tillbaka. Jag kan se tre möjligheter:

1. Han har fått sparken från expressen.
2. Han har spärrat mail från mig.
3. Jag skrev fel adress.

Anonym sa...

Jag tror att Lühr är rädd för dig helt enkelt. Han har förstått att han är på alla sätt underlägsen.