onsdag, mars 18, 2009

With a shining armor

Nu har Ingemar fixat till datorn och dessutom har jag själv hunnit tillfriskna. Gårdagens match mot Ängelholm var troligen ingen höjdare, men vinst blev det och man kan fråga sig hur många av gårdagens startande som tar plats i premiärelvan. Wikström ska i alla fall ha imponerat i backlinjen och förutom målvaktsposten har han varit ett frågetecken som måste rätas ut. Det är bara tre veckor kvar nu.

Jag har i BT läst mig till att fotbollsledningen tvivlar på Hassans status som förstemålvakt. Därför bekräftar idag Elfsborg att Ante Covic reser till Sverige i helgen för att skriva på. Bra jobb av BT i den här transferaffären. Kanske bra jobb även av Andreasson och co. Det sänder åtminstone en signal om vilka ambitioner som Elfsborg ska ha. Jag tycker naturligtvis att det är tråkigt att Hassan inte håller när han väl får chansen, men professionell fotboll har spelregler som man kan tycka vad man vill om men ändå måste rätta sig efter.

Samtidigt verkar det som att den administrativa ledningen inte har någon större lust att rapportera från årsmötet, då två motioner röstades igenom utan styrelsens välsignelse. Jag tror i och för sig inte att det handlar om någon medveten mörkning. Elfsborgs officiella hemsida används till att göra give me five-intervjuer med kända ansikten i föreningen. Relevant information är de fortsatt rätt dåliga på.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Vill först tacka för en trevlig blogg att läsa, oftast väldigt intressant läsning. Vill bara veta din åsikt om klubblojalitet. Jag själv anser mestadels att det är strunt. Om en annan klubb hostar upp mer pengar så har jag full förståelse att man byter klubb. Lojalitet och känsla skall dock finnas varje gång man representerar sin klubb. Varför skall spelaren visa sin lojalitet genom att tacka nej till bra erbjudanden när klubben petar spelaren när en bättre finns tillgänglig. frågan är då om du håller med eller har du en annan åsikt?

Röd Guling sa...

Nej, jag håller inte riktigt med. En av anledningarna till att Bella är och alltid kommer att vara min favoritspelare är hans hjärta för IF Elfsborg. Hade han varit vem som helst hade han gått till Iff-iff när de ville köpa honom från Esbjerg, men istället begärde han fantasisummor och hamnade till slut i FCK. Däremot tycker jag att det ska finnas en balans mellan marknadsmässigt värde och efterfrågan. Det skulle exempelvis vara löjligt om Bajen-fans gnällde på att Covic går till Elfsborg nu när de redan har två bra målvakter och inte har något behov av honom. Jag tycker heller inte att klubbar ska ta hänsyn till spelarens klubbhjärta och därmed ge spelaren en icke marknadsmässig lön. Å andra sidan ska inte lönen vara någons drivkraft, vare sig det handlar om konstnärer eller fotbollsspelare. Hoppas att du är nöjd med svaret.

Vänsterdojjan sa...

En spelare med klubbkänsla presterar alltid närmare sitt max. Problemet med duktiga spelare är att de alltid får atraktiva erbjudanden från blåbärslior ute i europa och hamnar allt längre från där de bör spela för at prestera på topp.
Alltså: en riktigt bra spelare presterar på fel ställe presterar säkert bättre än en medelmåtta på rätt ställe, men sett till maxprestationen ger medelmåttan mer valuta för pengarna.
Den dan Bella går till Byttorp kommer han säkert göra 150-200 mål i division... ja, var de nu ligger! Hans bror är likadan.

Anonym sa...

Det var längesen du sågade någon eller någonting längst med fotknölarna nu. Snälla, kan du inte såga nånting?

Röd Guling sa...

19:20: Om drygt två veckor är det troligt att Haglund blir sågad. Bella ser ut att hamna utanför premiärelvan.

Niclas sa...

Eftersom Keene är i toppform + att Joel knackar på till startelvan, så tror jag itne att Bella kommer att vara "Förste man" på topp. Däremot hoppas jag på att han kan bli en supersub!

Anonym sa...

Hur gick det mot Häcken?

Röd Guling sa...

14:02: Tre mål i Arslet.