måndag, juli 18, 2011

Efter HBK

Såg om slutet av matchen i natt och egentligen borde man kanske se alla matcher en extra gång innan man skriver något, när man vet hur det har gått. Trots att jag live tyckte att IFE gjorde en ganska dålig andra hälft av andra halvlek spelades denna period i ett förvånansvärt högt tempo såg jag nu. Det kan förklara varför det uppstår en del grus i maskineriet = felpass och liknande som ger ett slappt och okoncentrerat intryck. Överlag känns det som att IFE har svårt mot lag som sätter in tokpressen mot våra bollhållare (Gefle, HBK, ICA osv) och chansen till tre poäng avgörs ofta av om motståndarna orkar hålla tempot uppe i längre perioder. HBK orkade en majoritet av de 97 minutrarna och det är ju starkt, inte minst mentalt.

Om vi hade haft fyra Svensson på mittfältet hade det där i och för sig inte varit något problem. Även om han inte gör någon jättematch är han fortfarande briljant när han på ett tillslag spelar sig ur pressen. Ishi har det klart tuffare i de lägena. Vill gärna ta kontroll, vända upp osv.

Mobaeck betalar tillbaka lite när han gör en svår grej precis innan 2-1. På ett tillslag och volley spelar han ut bollen till Ishi som sedan slår inlägget till Elm. Mycket bra sekvens aom lika gärna hade kunnat vara ett misslyckat försök till mottag och kontroll, bolltapp, kontring och mål i röven.

Halmstad gjorde en kanonmatch efter deras förutsättningar och den här matchen hade vi förlorat eller kryssat förra och förrförra året. Samtidigt är det i enskilda matcher delvis även en fråga om små marginaler, domslut till exempel. Jag tror att Svensson hade fått ett gult för sin sena tackling om han inte redan hade haft ett kort. (Marcus Olsson i HBK kunde också fått ett andra gult redan i första.) Man väl säga att den enda gången som Lerjeus följde regelboken till punkt och pricka var när han la till sju minuter för sex byten och en skada. Det ska vi vara glada för.

Jag har sedan inhoppet mot Syrianska börjat anse att Elm är en spelare av mycket hög allsvensk klass, den spelartyp som vi har saknat sedan Matt Svensson la av. Om resten av forwards började löpa smartare utan boll skulle vi få ut ännu mer av honom.

Nu ska jag försöka langa tag i en ny pixlig stream från Guldfågeln. Matchen mellan Kalsongerna och Kommunal har just börjat och om jag lyckas följa den kanske jag skriver något efteråt.

1 kommentar:

Paza Kantti sa...

Det tackar vi för! Som vanligt en genomtänkt och korrekt analys från en som ser matchen på annat sätt än vad man själv gör!