söndag, juli 10, 2011

Elfsborg vs Örebro SK - inspirerande insats

Efter 35 minuter sa jag till Harakhte att det här är nog Elfsborgs bästa match i år. Med 20 kvar var jag beredd att höja omdömet: Det var i mitt tycke den bästa lagprestationen sedan Braga. Ändå stod det bara 1-0 och matchen var fortfarande vidöppen.

ÖSK var inte dåliga, varken i första eller andra halvlek, men Elfsborg var bättre. ÖSK skapade målchanser över 90 minuter, bland annat två ribbskott, och hade en bra period i början av andra halvlek, men det kändes ändå som att vi kontrollerade matchen och hade en växel till om det skulle behövas. Okej, så vad skilde då denna match från typ Syrianska hemma häromveckan? Jo, det var grinigt, tufft och ibland ojuste spel från båda håll. Om klubbarna hade legat närmre geografiskt hade man kunnat snacka om derbykänsla. Det var ett klassiskt toppmöte som vi fick se, även om ÖSK i tabell inte är något topplag i år.

När Bedoya fick ett tufft andra gult kort efter att ha ropat en svordom till domaren var matchen slut. Tufft gult som sagt, för han borde definitivt fått frispark och det var i besvikelse över just denna brist på domslut som han yttrade okvädesord riktade mot rättskiparen. Samtidigt ska man naturligtvis inte svära. Svordomar med sexuell betydelse, som den här sorterades under, är ett extra "no, no" så att säga. Således finns det inte så mycket mer att säga om Bedoyas sorti, dessutom tror jag inte att utvisningen var matchavgörande. Elfsborg var bättre helt enkelt och hade vunnit ändå. Jag är övertygad om att vi hade vunnit även om Augustsson hade blivit utvisad, vilket han mycket väl hade kunnat bli när han tidigare i matchen tröjdrog en ÖSK:are strax utanför eget straffområde. Med ett gult kort i bagaget och en domare som faktiskt dömde frispark mot honom är det egentligen rätt märkligt att han klarade sig där.

Båten roddes i land genom två snabba sista tio. Först Augustsson som utan pardon dunkade in en retur från en ÖSK-back som till synes räddade Hiljemarks skott på mållinjen. Det visade sig emellertid att backen stod bakom linjen, alltså inne i mål, därför blev Hiljemark noterad i statistiken. Gladast blev jag av Svenssons snygga 3-0 kort därpå. Det var väl hans första mål på en och en halv säsong, och första gången som han hamnade i offensivt straffområde med boll sedan 2007 typ. Nyckelorden för kvällen var ändå vilja och laget framför individuella prestationer.

Vad händer nu? Ska de få mig att tro på guld? Vi får väl se vad som händer på Olympia först. Men: Jag har efterlyst den här typen av prestationer sedan 06 och för första gången på mycket länge såg det ut som att laget verkligen ville vinna SM. Inspirerande!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig matchrapport. Du borde gå på fler matcher.

Röd Guling sa...

Tack för det, 21:50. Såg dock matchen på TV eftersom jag är sjuk. Gav bort biljetterna till Hennig, så han har också släppt bojkotten.

Rune sa...

Får hoppas Anders mål föder lite mersmak att oftare hålla sig framme offensivt. Med en sån bössa är det synd att ständigt befinna sig på egen planhalva när egna laget anfaller.