söndag, juli 10, 2011

The phantom (inför Örebro SK)

Det händer att undertecknad går ut på stans gator som en vanlig man. Som sådan har jag besökt Borås Arena vid ett antal tillfällen sedan Proletariatets bojkott inleddes och till matchen mot ÖSK har jag två biljetter till Sjuhäradsläktaren, borgarläktarn alltså. Vi får se om jag går.

Vad kan man då förvänta sig av detta möte? Vad som helst egentligen och jag tror att det kan bli obehagligt. IFE har alltid haft en tendens att göra mig som mest besviken när vi tack vare gynnsamma resultat mellan andra lag har chansen att ändra tabellen till vår fördel. Att Kalsongerna torskade mot Tjongeborg gjorde ju inte ont om man säger så, men samtidigt tror jag inte att DIF har någonting att hämta på Olympia, så om vi tappar poäng ser det plötsligt lika tveksamt ut som för ett par omgångar sedan. Och jag har en känsla av att det kan bli ett poängtapp. (Mina känslor återkommer vi till.)

For the record då va: Alvbåge är avstängd och jag ser honom som allsvenskans bäste målvakt tillsammans med Hansson i Kommunal. Det är givetvis ett avbräck för ÖSK, under förutsättning att vi vaskar fram chanser som leder till avslut på mål. Man ska dock komma ihåg att bortamatchen var spelmässigt jämn fram till Alvbåges utvisning och de lägen som IFE fick var frukten av hög press och framtvingade misstag, det vill säga motsatsen till hur vi brukar spela hemma. Nu kan det bli ombytta roller och i grunden tror jag att ÖSK passar oss ganska illa eftersom de har bra spelare som kan utnyttja misstag, exempelvis Hiljemarks slarviga passningsspel. Hemma har vi lättast för lag som DIF, Syrianska och Mjällby som är naiva och konstant försöker spela ett spel som de inte har material till att utföra konsistent i match efter match, hemma som borta. (Ändå var jag imponerad av Syrianska som utan att behöva skämmas mycket väl hade kunnat ta en poäng av oss om de hade haft en riktig målvakt.) Ett tight spelande ÖSK kan bli en mardröm, samtidigt som en tidig målvaktstavla av Alvbåges möjligtvis darriga ersättare skulle kunna förändra matchbilden helt.

Därför: "Matchen mot ÖSK kan gå precis hur som helst." Varsågoda att plocka citatet till era bloggar, tidningar eller vad ni nu pysslar med, men glöm inte att ange källa.

***

Nu ska jag berätta en liten hemlighet för er: De senaste årens mediokra resultat och grymma besvikelser har lett till att mina förväntningar är låga denna säsong. Av den anledningen, plus några till av mer privat karaktär, försöker jag betrakta IFE lite mer von oben än tidigare. Jag bryr mig inte så mycket om resultaten längre, ej heller om att agitera för förändringar. Jag ser på mig själv som en vanlig åskådare numera. (Fast det har jag väl alltid varit i och för sig, även om jag skriver bättre och har mer att säga än de flesta.) Om nu styrelsen tycker att Haglund gör bra ifrån sig hur det än går i tävlingarna vi ställer upp i är det okej för mig, dessutom går det ju ganska bra så här långt. Av samma anledning bryr jag mig inte längre om att Lohne exempelvis gör videojulkalendrar som mer verkar vara kontaktannonser för sig själv än någonting som har med Elfsborg att göra. Om jag hade agiterat mot allt som irriterar mig här i världen hade jag varit bofast på psyket, alternativt under rutschkanan i Annelundsparken, med en dunk jämte mig och slang i munnen.

(Många åker vid den här tiden på året på utlandssemestrar och har konstant en drink i näven under ett par veckor. För mig verkar det vara en borgerligare variant av Annelundsparken med dunk och slang.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Briljant

Niclas sa...

...like always