lördag, augusti 13, 2005

Ställningen inför omgång 18

Om allt funkar ska en snygg tabell synas här nere. Jag kan inget om html utan designade skiten i ett hemsideprogram och kopierade sedan koden hit.

Edit: Det funkade inte alls. Slå in SVT text sid 343 och fortsätt läsa.

Elfsborg har sex poäng upp när nio omgångar återstår. Tyvärr har ICA och DIF betydligt bättre målskillnad vilket i praktiken leder till att avståndet till guld är sju poäng. För mig är det faktiskt överraskande att just ICA ligger i topp. "Storsatsande ICA" som det hette på försäsongen. De köpte en forward som inte platsade i ett mittenlag i Holländska ligan samt en förvisso lovande målvakt som dock inte fick en enda spelminut och sedermera försvann utomlands. Utöver dessa spektakulära nyförvärv handlade ICA Köpeborg en yngling från Frölunda samt världsspelaren Tommy Lycén från Grimsås. Det känns för jävligt att de ändå ligger i topp. Jag hade sett fram emot att få gotta mig åt experternas fel och blåvitts sorti ur allsvenskan men nu lutar det ju tyvärr åt en topplacering. Nog om det.

Ett realistiskt Elfsborgs-mål borde vara att knipa en av de fyra första platserna och kvalificera sig för Royal Leauge men då krävs det att man tar vara på chanserna att knappa in. Sex poäng mot Bojs och ICA i de två kommande omgångarna är ett måste.

Inga kommentarer: