tisdag, augusti 09, 2005

Vinst mot Röva igen!

IF Elfsborg - BK Arslet 2-0

En mycket bra match mellan två bra lag och andra halvlek var kanske Elfsborgs bästa på hela säsongen.

Det verkar som att Magnus Haglund, som så vitt jag vet inte såg Gällstad-matchen, har läst mitt positiva omdöme om framtidsmannen Jesper Arvidsson. Idag spelade han nämligen från start när det återigen var sjukstuga och stora skadeproblem i Elfsborgs trupp. Joakim Alexandersson fick dessutom utgå efter en halvtimme då han var helt slut efter sin febersjukdom tidigare. Backlinjen såg ut så här resten av matchen:

Mobaeck - Karlsson - Strömberg - Arvidsson

Denna backlinje är på pappret ett rent skämt. Mobaeck är forward. Karlsson kan i och för sig spela var som helst (och gör det alltid hur bra som helst) men han brukar ju hålla till på vänsterkanten. Var Strömberg passar bäst vet jag inte men han sa nyligen att han helst vill spela på det centrala mittfältet och ha mycket boll. (I så fall får han nog gå till Winno eller Kabel 80.) Arvidsson är visserligen en naturlig ytterback men orutinerad och normalt sett tredjehandsvalet efter Karlsson och Andreas Nilsson, vilket innebär att han under normala förhållanden knappast skulle ha fått en enda spelminut denna säsong. Nu är jag dock glad att han fick spela för han är en mycket spännande spelare. Han låg bakom Elfsborgs ledningsmål då han slog ett perfekt inlägg som Hasse bröstade ner till Sjöhage som enkelt nätade. Denna ledning kändes extremt skör och Röva hade innan dess haft ett par giftiga chanser.

Backlinjen svarade dock för en heroisk insats och Johan Karlsson var generalen som styrde och ställde. De fick god hjälp från Ilola (bäst på plan) och Samuelsson som för övrigt svarade för en riktigt bra match för en gångs skull. Inte alltför många felpass, hårt arbete och till och med två skott på mål varav det ena borde ha resulterat. Arslets målis gjorde dock en fantomräddning.

Plus också till Hasse och Sjöhage som ständigt jobbade hårt och oroade motståndarförsvaret. Ja, Elfsborg var jävligt bra helt enkelt och segern var frukten av en laginsats. Inhoppande Klarström avgjorde definitivt matchen på övertid när han skar in och snyggt knorrade bollen i mål. Han verkar äntligen vara på gång. Jag tyckte tidigare att han borde söka en nytändning i Norrby eller något.

Negativt: Holmén (för dagen lagkapten dessutom) gnällde återigen till sig en varning och är därmed avstängd i nästa match. Jag tycker att det är mycket svagt att tjafsa till sig kort. Särskilt som situationen såg ut, efter en solklar frispark till Arslet. Jag hoppas verkligen att Haglund tog honom i örat efteråt.

För övrigt undrar jag varifrån Aftonbladet får materialet till sina inför-artiklar. Ilola med i startelvan som högerback?!? Det är inte första gången som det här händer.

Inga kommentarer: