måndag, juni 30, 2008

Mot Djurgården

För första gången någonsin kräver jag tre poäng i en match uppe i Stockholm. Omständigheterna kan nämligen inte bli mer gynnsamma, med kraftig turbulens i ett DIF som knappt får ihop lag. Sådana här tillfällen måste vi ta vara på.

Raxaflaxo, Tauer och Komac är avstängda. Trots sitt ofördelaktiga yttre vill jag klassa Tauer som en tongivande spelare i DIFs startelva. Jag har sett ett par matcher då de har använt en ung färgad ytterback av tveksam allsvensk klass, förhoppningsvis spelar han nu. Raxaflaxo och Komac är överskattade, men de anses väl vara ordinarie vilket borde innebära att sämre spelare går in. Sedan tidigare saknas Aki Riihilahti, Daniel Sjölund samt en för mig okänd spelare vid namn Martin Andersson. Samtliga är i alla fall mittfältare, precis som Komac och Raxa, så utan att ta i för mycket kan man väl lugnt säga att vi borde vinna kampen på mitten. DIF har förvisso gjort ett par nyförvärv inför omstarten, men varken Ekong eller Haginge känns som material för main events.

Elfsborg har å andra sidan knappast rosat marknaden den senaste tiden. Jag såg bortamatchen mot Torshavn, där ett segt Elfsborg gjorde fyra mål utan att förta sig mot ett lag av korpklass. Enligt rapporterna var insatsen hemma helt makalöst dålig, och flera spelare verkade göra allt för att spela sig ur startelvan. Jag skiter i att det redan var avgjort, det är lik förbannat bedrövligt att inte bjuda upp till bättre spel på hemmaplan mot så svagt motstånd. Det är respektlöst mot såväl publik som de yngre spelare som fick chansen från start. Dessutom gick Ilola av i paus med ett knä som uppenbarligen inte pallade trycket så det kanske hade varit bättre att ställa upp med juniorer rakt igenom och låta publiken gå in gratis. Däremot var det bra att gå vidare i den vanliga cupen, mot HBK som vi brukar ha svårt för i Halmstad. Maximalt oflyt med lottningen igen renderade i Kalsonger på hemmaplan nästa omgång, men det kan nog bli en spännande match.

Hur det blir med min bevakning av DIF vs Elfsborg står än så länge skrivet i stjärnorna. Som det ser ut nu har jag inget bättre för mig och därför kan jag möjligtvis dyka upp i Stockholm.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

16 kommentarer:

Anonym sa...

Pinsamt dåligt, har du inget vettigare att göra på fritiden?

Anonym sa...

Dags att lära sig hur en blogg ska se ut och skrivas?

Anonym sa...

lägg ner bloggandet !!!

Röd Guling sa...

Det var värst vad gnälligt det blev här helt plötsligt. Ingen vid sina sinnens fulla bruk kan finna något fel på den här inför-artikeln. Initierat och ambitiöst om jag får säga det själv.

Hasse sa...

Martin "En för dig okänd spelare" Anderssom är sannolikt DIFs bästa nyförvärv. Han har spelat de flesta matcherna.

Kallar man Komac överskattad har man ingen koll alls. DIF:s genomgående bästa spelare denna säsong.

Rajalakso må vara ojämn, vilket är ganska vanligt i hans ålder, men är ett jättefynd och knappast överskattad.

Och för att vara lika tuff som du ska jag fr.o.m. nu kalla Ishizaki för "Zushikaki". Taco fortsätter jag helt enkelt att kalla Taco :-)

Larsa L sa...

För oss som inte har så stor koll på DIF får man säga att Röd Guling har gjort ett strålande jobb. Informativt och ambitiöst skrivet. För mig som Elfsborgare uppskattar iallafall jag att någon tar sig tid att kartlägga motståndarlagen.

MVH/Larsa

Anonym sa...

larsa l: "För oss som inte har så stor koll på DIF får man säga att Röd Guling har gjort ett strålande jobb."

Du är medveten om att du precis dumförklarade dig själv?

Vänsterdojjan sa...

Bra, Röd Guling!

Anonym sa...

Röd Guling regerar etern, så sluta gnäll stockholmsjävlar. Och Martin Andersson, han spelar i Elfsborg och ingen annanstans.

Anonym sa...

Heja di gule!!!

Anonym sa...

Haha! Som vanligt då man ironiserar över ett kasst lag från Stockholm så börjar forumen svämma över med dumdryga inlägg från dess närmast sörjande...
Oavsett vad spelarna i DIF heter så är det ett lag som vi ska besegra!

Anonym sa...

Det enda ni kommer besegra är den enorma anaflbetismen som finns i Borås, detta självklart betalat med skattepengar ifrån Stockholm.

Röd Guling sa...

Anaflbetismen?

Anonym sa...

"Det enda ni kommer besegra är den enorma anaflbetismen som finns i Borås, detta självklart betalat med skattepengar ifrån Stockholm."

Koncentrera dig du på att besegra din dyslexi istället...

Månsson sa...

Vafan? Påstår 'anonym' att bara folk i Stockholm betalar skatt? Vad i helvete? Jag är lurad.

På tal om ingenting. Jag sa till mina polare att Anders Svensson skulle göra 1-0 i första minuten. Såklart så bemöttes den med hån och skratt, samt Kongo-Kim-ramsor.

Men se på fan... Nu var det visserligen andra minuten på grund av det konstiga räknesättet på vilken minut man är inne på.

Anonym sa...

Jag kan visserligen förstå att man talar om andra minuten efter en minutm men hur farao säger man innan dess? Nollte? Röd Guling, red ut!