fredag, juli 04, 2008

Mathias Lühr är oklar

Ni som följer denna blogg vet att Lasse Nilsson är aktuell för Elfsborg, eller åtminstone att jag har skrivit det. Idag kan man läsa en artikel i Expressen av göken Lühr i samma ämne, med skillnaden att Lasse i rubrik påstås vara klar för Elfsborg, trots att inga konkreta uppgifter presenteras i texten. I anslutning läggs en så kallad "interaktivitet" upp där läsarna får förtroendet att via omröstning avgöra om Elfsborg vinner guld med Lasse Nilsson i laget. "Ja, nu kan ingenting stoppa dem" svarade jag ...

Nu är det inte troligt att just Lasse går till någon annan klubb än Elfsborg, men rent hypotetiskt skulle han antagligen skriva på för Barcelona om de presenterade ett bud inom kort och det man funderar på är hur många gånger en spelare felaktigt kan "vara klar" för olika klubbar enligt Aftonbladet och Expressen innan folk slutar läsa deras tidningar. Johan Oremo är exempelvis en spelare som sedan försäsongen har varit klar för all världens fotbollsklubbar, men först igår verkar ha skrivit på kontrakt med DIF. Ja, hur många gånger ska de få sprida falska uppgifter? Hur många gånger som helst är väl det rätta svaret, med tanke på att även jag läser skräpet.

Min poäng är att det i sportjournalistikens värld, till skillnad från andra journalistiska områden, är okej att hitta på uppgifter och presentera dem som sanning. Att utgången ibland blir en annan spelar ingen roll, huvudsaken är att det verkade något så när troligt på förhand. Visst är det ett jävligt märkligt fenomen?

Igår fyllde bloggen förresten tre år och jag vill ge samtliga läsare chansen att gratulera i efterskott.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Tobbe sa...

Även radiosporten verkar hävda att Nilsson är klar. Grattis i efterskott.

Anonym sa...

Där sket du allt i det blå skåpet. Ta tillbaks anklagelsen mot den hederliga kvällspressen!

Anonym sa...

grattis i efterskott, en av de mest humoristiska bloggarna även fast jag inte är elfsborgfan.