söndag, april 19, 2009

Gefle vs Elfsborg: Underlig utdelning igen

Åtta poäng efter fyra matcher speglar insatserna rätt väl. Däremot har vi kanske fått utdelning i "fel" matcher, sett till prestationerna.
  1. Bajen-matchen var inte så jävla fantastisk som många, inklusive Haglund, ville få den till, men nog borde vi ha kammat hem tre poäng där. Deras vänsterback skickar iväg ett drömskott som inte går att göra någonting åt, samtidigt som vi bränner en straff och får ett mål felaktigt bortdömt för ruff.

  2. Matchen i Örebro var verkligen ingen höjdare, men tack vare Covic och mycket tur åkte vi hem med tre. Noll poäng hade inte varit orättvist.

  3. Kalsong-matchen skulle vi ha dödat medan vi hade chansen, men av någon anledning slutade vi spela efter en timme och lät ett blekt mästarlag kvittera.

  4. Sedan har vi då dagens match, där vi dominerar spelmässigt men har svårt att skapa giftiga målchanser. En slumpmässig frispark på övertid förvaltas på bästa sätt och vi kan åka hem med ytterligare tre bortapoäng, mot ytterligare ett lag som vi brukar ha svårt för.
Lite individuell spelarkritik:

Avdic verkar gå en stor säsong till mötes. En av de bättre i Elfsborg igen och med tanke på hans unika fysiska och tekniska egenskaper bland forwards i vår trupp borde han vara given på sin position från och med nu.

Bajrami hade en ganska tung dag, men spelar fram till Floréns 1-1 och ordnar frisparken.

Anders är inblandad i det mesta, även när han flyttas fram efter Gefles 1-0. Det ska bli intressant att se var han spelar mot Iff-iff.

Mobaeck gör mer nytta för laget när han flyttas ned. Han och Helgi är okej centralt idag, men båda verkar ha mentala blockeringar som hindrar dem att slå passningar framåt i banan.

Martin tappar Hasse helt vid 1-0. Ett grovt misstag som kunde ha blivit matchavgörande.

Keene svarar för en okej insats på högerflanken, men han är knappast någon fullgod ersättare till Ishi. Jag vet inte om Nordmark är ett bättre alternativ dock.

Karlsson slår alldeles för dåliga inlägg och det är någonting som Haglund måste ta tag i. När vi bygger mycket av vårt spel på inlägg från ytterbackar har vi inte råd att låta hälften av lägena rinna ut i sanden.

När jag ser reprisen på Gefles mål ser det ut som att Covic blir rädd för bollen. Hur som helst är det inte många målvakter i världen som överlistar Hasse i det läget och i övrigt utstrålar han ett lugn som vi inte har sett i Elfsborgs straffområde sedan Bogsjö var som bäst.

Florén gjorde en mindre bra match mot Kalsongerna, men idag var han på hugget igen. Kul att han fick göra mål.

Slutligen är Lucic alltid bra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Månsson sa...

Floréns avslut till målet är för övrigt världsklass. Det är inget svårt avslut att ta.

Men Florén kollar upp. Tar sin tid. Och distinkt placerar bollen på rätt ställe. Det var tekniskt sett perfekt.

Skulle Avdic göra sådanna avslut vartannat bra läge han sumpar skulle han göra 20 mål iår!

Röd Guling sa...

Japp, det var ett riktigt vasst avslut. Florén är ungefär som Anders, Lucic och Ilola. De håller en lite högre nivå och det ser därför ut som att de har lite mer tid på sig att göra saker ordentligt.