torsdag, april 02, 2009

Jag såg en halv landskamp! (Och irriterade mig på Henrik Strömblad)

Igår, när Harakhte tittade på något sånt där "fet tjej ska bli smal"-program, tog jag över fjärrkontrollen och bytte kanal. Jag hade nämligen informerats om att en landskamp mellan Serbien och Sverige pågick. Aktionen tolkades dock som ett angrepp: "Du är ju inte ens intresserad av landslaget!" skrek hon, men jag sa att det är jag visst ibland. Speciellt när jag nu inte har sett en landskamp sedan 0-0 i Albanien, då Curt Hennig och jag drack öl på Tyrolen. Det är ju faktiskt ett halvår sedan.

Då det bara var några minuter kvar till paus, och när hon hade kallat mig "TV-Hitler", lät jag henne titta klart på sitt. Sån är jag. Tjejen på TV gick ner från 145 till 130 kg och det verkade både hon och tränings&mat-Hitlern vara väldigt nöjda med.

Ca 20-25 minuter in i andra halvlek påpekade jag att det mycket väl kan vara roligare att se färg torka än en match med Sverige i fotboll. "Jamen varför kollar du då?" undrade hon. Jag svarade: "Det är i studiesyfte. I egenskap av fotbollsexpert måste jag veta vad som pågår."

Studier ja. En grej som var intressant att notera var hur Anders Svensson, nyss inbytt, slog en idiotisk passning snett inåt bakåt till någon serb, vilket så småningom ledde till 2-0. Vad var det då som var intressant med det? Jo, det är sådana passningar som Superswede Kim Källström brukar slå bort, exempelvis mot Tyskland i EM då han låg bakom samtliga deras mål, utan att någonsin få kritik för det. Samtidigt brukar Anders få skit om han exempelvis missar en offensiv passning. "Det här är annat än en match mot Jävle i allsvenskan, sånt håller inte på den här nivån" brukar det låta. Visst kan det se tråkigt ut när anfallet rinner ut i sanden, men det är ofarligt och missen kan lika mycket bero på att forward tajmar löpningen fel. Hur som helst: Det lustiga var att Henrik Strömblad, Sveriges utan konkurrens okunnigaste fotbollskommentator, inte satte Serbiens 2-0 i sammanhang med Anders grovt dåliga passning. Målet analyserades, reprisbilderna rullade, men de var inte tillräckligt långa för att få med upprinnelsen = Anders idiotpass. Han slapp undan! Jag har ju tidigare undrat om Strömblad, oftast tillsammans med clownen Glenn, har något personligt intresse av att snacka ner just Anders Svensson, men nu gör jag en ny tolkning:
  • Om man slår bort en passning med hög svårighetsgrad i offensiv position är man en katastrof.

  • En indianare på egen planhalva är däremot helt okej så länge det tar tillräckligt lång tid innan bollen ligger i vårt mål, från det att samma boll har lämnat felpassarens fot. Maxgräns för denna tidsrymd uppskattar jag vara ca fem sekunder.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

anders sa...

bosse "emperor palpatine" petersson var dock inte sent med att skylla förlusten, den rådande finanskrisen och tomas ledins diskografi på just anders svensson. "31 år och slå en sådan pass."

men när kimsan gör något liknande är det för att "han vill så mycket" och "har så mycket boll i sig och vill vara kreativ". herre du milde.

Röd Guling sa...

Jag såg av förklarliga skäl inte eftersnacket, men då hade ju Bosse i alla fall rätt i sak denna gång. Det är väl även troligt att han har bättre fotbollskunskaper än Strömblad och vem det nu var som satt jämte honom under matchen. Det rena skitsnacket kan han dock lägga ner. Funderar på att kontakta några stycken på Viasat för rödgult så småningom så att de får möjlighet att förklara sig.

Bruce Banner sa...

Anders inhopp mot Serbien gjorde inte jävel glad. Generellt sett har dock samtliga allsvenskar, varit pissusla under de senaste två landskamperna. Det förklarar iofs inte Källström och Elmanders form men ändå.