fredag, april 17, 2009

Haglunds tunna trupp

Jag läser lite grann om vad mindre initierade tyckare anser om Elfsborg igår. Bank hävdar att Mobaeck var "fint lojal i sitt försvarsjobb" och Mats Olsson menar att Mobaeck var rätt duktig på att radera ut Rasmus Elm. Fina ord om Mobaecks defensiv alltså. Själv tycker jag att han för det mesta gör sitt jobb bra utifrån sina förutsättningar. Haglund väljer dock att placera honom strax bakom Avdic, på den position som en gång skräddarsyddes för landets dåvarande bästa offensiva mittfältare Anders Svensson. På den position som vi nyss har värvat den renodlade offensiva mittfältaren Martin Ericsson till. Mobaeck spelar alltså där utan att vara inblandad i ett god damn shit offensivt. Inga instick till Keene, Bajrami eller Avdic, knappt några egna offensiva löpningar, kort tid med individuellt bollinnehav. Varför väljer då Haglund att spela Mobaeck där?

Vad jag irriterar mig på är att vår trupp endast innehåller 13-14 disponibla matchspelare, resten är utfyllnad för att kunna genomföra vettiga träningar kan jag tänka mig. Mobaeck och Karlsson valsar runt på alla positioner som finns, och det är uppenbart att Haglund håller dem som nyckelspelare. Det är fubb att två så mediokra allsvenska fotbollsspelare har så hög truppstatus i ett lag som (förhoppningsvis, jag börjar tvivla) har guld som målsättning. I Karlssons fall är det rent löjeväckande, då det var länge sedan som han passerade zenit.

Mitt krav på Haglunds avgång kvarstår, liksom hemmamatchbojkotten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig fullständigt, Haglund har en tråkig fotbollsfilosofi och kastar bort talang på fel platser. Att IFE skrev ett långtidskontrakt med honom var det dummaste de kunde göra. Fram med 2 anfallare!!

Månsson sa...

Det vore lätt att argumentera emot detta. Men eftersom Elfsborg INTE gör mål. Och har så inte gjort under de senaste säsongerna måste man acceptera detta som fakta.

Jag vill dock vänta med att se huvuden rulla. Martin Ericsson verkar inte riktigt bekväm med bollen än. Vi ger honom lite tid.

Gällande Anders Svenssons roll i laget så tycker jag att vi utnyttjar det till max. Det var länge sedan Anders var en nummer 10a i sitt fotbollsspelande. Det han gör ju är otroligt vägvinnande för Elfsborg.

Problemet sitter i sista tredjedelen(Bella - utlånad - varför?) som för många andra Allsvenska lag.

Elfsborg har fortfarande ingen målskytt. Och man lär falla på det igen. Det håller inte att mittfältare ska vinna skytteligorna år ut och år in, om de nu inte heter Cristiano Ronaldo eller Leo Messi.