söndag, juni 28, 2009

Andra halvlek: Elfsborg vs GAIS

Då kör vi snart igång igen.

19:02 Martin Andersson har oväntat gått ut, liksom Mobaeck. In kommer Helgi och Kurben, eller Kurben och Helgi kanske man ska säga. Frågan är vad som händer med Italien för vår lovande mittback/mittfältare. Hur som helst: Snart dags för avspark.

19:05 GAIS har också gjort ett byte. Lindström går ut och ersätts av Nicklasson. Nu är matchen igång.

19:07 Slarv i GAIS backlinje ger Keene en gratischans utanför straffområdet, men Dime är vaken.

19:10 Harakhte kom hem nu, men det händer inte så mycket i matchen så jag hinner prata lite med henne. Hon ska göra en sallad som jag tycker mycket om ikväll. Elfsborg har hörna.

19:11 GAIS nickar undan, men Ishi får tillbaka bollen och drar ett försök som Dime får sträcka sig för att tippa över ribban. Efterföljande hörna blir farlig, men GAIS rensar långt till slut.

19:14 Anders tappar boll på mittplan till Romario som samspelar med Vandersson. Han skojar lite med två av våra backar, men skottet är ofarligt.

19:16 Fin intention av Elfsborg när Anders, Nordmark, Helgi och Martin E väggspelar sig fram till en halvchans. Domaren blåser dock för något.

19:19 Smånätt spel på vår vänsterkant innan Keene svarar för en bra prestation, när han går mellan två GAIS-backar och skjuter ett lurigt, svajigt skott. Tyvärr är Dime välplacerad.

19:21 Florén d.ä och Nicklasson har en fejd på vår vänsterkant. Florén ropar något olämpligt och skjuter iväg bollen när den är död = gult kort.

19:24 Jag minns att Bella slog en del jävligt bra hörnor 97. Ishi slog alldeles nyss en dålig hörna.

19:25 Nordmark får öppet läge i halvcirkeln. Han försöker placera skottet till höger om Dime, men det blir för låg fart. I anfallet efter får Nordmark återigen en bra chans, men tyvärr väger han för tunt i kamp med Ekunde tror jag det var. Nu gör GAIS ett byte - Lundén ut, Dahlgren (?) kommer in.

19:29 Mycket farlig GAIS-chans. Fin boll ut mot Nicklasson på högerflanken. Inlägg med precision mot Romarios fötter och Covic får göra en kvalificerad räddning. Sedan kommer Joel Johansson in och jag missade vem som gick ut.

19:31 Anders Svensson stoppar en Vandersson med bra fart genom en shoulderblock. Domaren står ett par meter ifrån och väljer att fria. Elfsborg har hörna.

19:32 Kort hörna som leder fram till Nordmark som återigen får stå fri i halvcirkeln. Han tar dock för lång tid på sig och blir avväpnad.

19:33 Nu blir Martin Ericsson bryskt stoppad av Ekunde, men återigen väljer domaren att inte blåsa. Ekunde får ont och ligger kvar, de andra passar på att dricka vatten.

19:35 Anders blir varnad, troligen för protest mot att domaren inte blåste när Ekunde rev ner Ericsson. Nu är matchen igång igen. Ejulfur Egundsson, eller liknande, har bytts in för GAIS. Pär Eriksson gick ut.

19:37 Nordmark går ut och ersätts av Niclas Hulth som väl får en kvart eller något.

19:38 Elfsborg har mycket mer boll i andra halvlek och spelar nog bättre. Däremot har det inte varit lika vassa chanser för något av lagen nu i andra, enligt min bedömning. Nu har Elfsborg hörna.

19:39 Så småningom blir det en ny hörna för Elfsborg. Kort till Ericsson, tillbaka till Ishi - värdelöst ballonginlägg. Ishi tycker jag att man kan förvänta sig mer av.

19:41 Om man ska fortsätta med spelarkritik så tycker jag att Covic och Florén d.ä har varit bra. Resten har inte visat main event-potential, även om exempelvis Anders spelar lugnt och säkert.

19:43 Helgi får efter en smart frisparksvariant och inlägg från vänster ett kanonläge, men eftersom han inte kan göra mål nickar han utanför.

19:44 Vandersson går ut och ersätts av en ung spelare vid namn Johan Pettersson.

19:46 Callow Magnus, eller vad GAIS engelske back nu kan heta, gör en enligt mig klockren brytning på Hulth tror jag, men domaren blåser frispark och delar ut gult kort. Bra läge för frispark från vänster, men det blir ingenting av det.

19:50 Det kan inte vara mycket kvar nu. Elfsborg kontrar med tre mot två, men Ekunde är bra där bak och snor bollen från JJ.

19:53 Bonnen menar att Elfsborg har legat närmare ett segermål i andra, och det kan jag hålla med om. Båda lagen har gjort många byten och Elfsborg har en något bättre bredd, vilket märks. Nu blåser domaren av matchen som alltså slutar 1-1, efter mål i första halvlek. Hoppas att denna onlinerapport har varit till er belåtenhet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Han heter Wanderson

Anonym sa...

Tack

Rickard sa...

Hej!
Väldigt roligt att som gaisare få ta del av rapporteringen. För att vara boråsare så var det en väldigt professionell rapportering. Bra jobb! Kul med bonnen

Röd Guling sa...

Jag tackar för berömmet.