fredag, juni 05, 2009

Elfsborgs hemsida trea i Borås Tidnings ranking

Jag tycker att det är urdåligt av Borås Tidning att endast ranka Elfsborg.se som nummer tre i deras lista över bästa officiella hemsidor för lokala idrottsföreningar. Vilka kriterier som användes i bedömningen framgår inte av artiklarna på BT.se, men här hittar ni en intervju med favoriten Göran Lohne. Han säger sig vara nöjd med placeringen, strax efter Byttorps damlags hemsida:

"Vi är väldigt nöjda med hur den fungerar. Vi har gått från 3 000 till 8 000 unika besökare varje dag. Det är en kvarts miljon varje månad."

Det låter ju alldeles fantastiskt! Om 8000 unika träffar per dag är det samma som en kvarts miljon unika besökare per månad kan man fortsätta den formeln i all oändlighet. Det blir tre miljoner på ett år. Tänk! Om fem år har Elfsborg.se besökts av 15 miljoner människor! Om tio år har 30 miljoner hittat dit! Otroliga siffror för en idrottsförening i ett land med nio miljoner invånare.

Själv tycker jag att Elfsborg verkligen har utvecklats inom media. Från att i många år ha lagt ut hemsideproduktionen på Samhall och olika dagcenter har Lohne blivit medieansvarig och fått en videokamera att leka med. Småtrevliga tv-inslag varje vecka och spännande skoltidningsintervjuer, där spelare och ledare får berätta om sin favoritmat och liknande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: