söndag, juni 28, 2009

Onlinerapport: Elfsborg vs GAIS

Elfsborg träningsspelar tydligen mot GAIS idag. Jag har precis beställt matchen och onlinerapporterar enligt vanlig modell från ca 17:55.

Så vitt jag kan se från den officiella införrapporteringen är samtliga spelare tillgängliga, minus långtidsskadade Ilola samt U21-Bajrami och Avdic. Vilken trupp GAIS ställer upp med får vi se.

17:40 Det är som vanligt ovisst inför sändning. Kommer det att funka? Jag har fått en kod och hoppas att den ska gå att slå in på Harakhtes laptop så att jag slipper växla mellan två fönster när jag skriver. Sändningen borde starta om fem minuter.

17:45 Jag har bild och ljud, ett glas vatten och en bordsfläkt. Lohne pratar i bakgrunden, Stå upp för Elfsborg spelas på arenan.

17:55 Plastmattan vattnas. Jag skulle tro att fler behöver vattnas idag. Min termometer visar 34 grader i skuggan, fan vet om det kan stämma. I en träningsmatch mot Djurgården tror jag det var 2006 blåste domaren av för ett spontant vattenbreak, det kan nog bli aktuellt idag också. (Edit: Enligt signatur Terry var det i en cupmatch mot DIF 2006 och det stämmer nog.)

17:57 Felix Hall, aka "bonnen", kommenterar. Han har blivit bättre med tiden, även om dialekten är den samma. Nu pratar han om träningsmatchen mot Iff-iffarna och påstår att Elfsborg har lättat på träningen den senaste veckan. Lucic vilar pga en öm tå, Martin Andersson och Gary Wikström i mittlåset. Sedan missade jag vad han sa om mittfältet, men Keene är på topp i alla fall.

18:01 Florén och Karlsson är ytterbackar. Nordmark, Ishi, Ericsson, Anders och Mobaeck tror jag är mittfältare.

18:03: Elfsborg skapar en halvchans som rinner ut till inspark. GAIS kontrar och vaskar fram en hörna.

18:04: Hörnan är lång och av ballongtyp. Gary nickar inte riktigt undan, det blir lite kalabalik och en GAISare skadas och ligger kvar, samtidigt som bollen går till inspark. Nummer 17 i GAIS reser sig och verkar okej.

18:08 GAIS stänger ytorna i mitten, men via snyggt kombinationsspel kommer Elfsborg loss på vänsterkanten. Martin Ericsson får ett bra skottläge som han förvaltar svagt till höger om Dimes bur.

18:10 Slarvigt spel på egen planhalva leder till att Romario i GAIS får ett utmärkt skottläge, centralt utanför vårt straffområde. Skottet stryker Covics högra stolpe. Bonnen drar en parallell till VM 94-Romario.

18:13 Bra frispark från höger av GAIS leder till räddning av Covic och GAIS-hörna. Den blir resultatlös.

18:14 Elfsborg har problem att få igång ett spel, ungefär som det brukar se ut mot GAIS. De krymper ytorna och kontrar snabbt. Alldeles nyss hade vi dock ett bra anfall, när Ishi gick runt en gubbe och fick på ett skott från höger som blockerades.

18:18 Bonnen konstaterar mycket riktigt att löpvilligheten är rätt kass i Elfsborg. Det är ju också en bidragande orsak till att vi inte får igång något vettigt spel.

18:19 Mycket vass chans för GAIS, efter slarvigt uppspel från någon av mittbackarna. En Laudrup-lyftning fram till GAIS-forward senare leder till friläge, men avslutet är svagt och Covic kan rädda enkelt.

18:22 Ytterligare en bra chans för GAIS. Lindström skjuter i straffområdet och Covic räddar oss. Jag höll på att granska kommentarer under upprinnelsen, men det verkar återigen vara ett slarvigt uppspel från Elfsborg som ligger till grund.

18:23 Strax efteråt dras en GAIS:are ner i ett strategiskt läge, vilket borde ha renderat i gult kort. Vanderson drar mot krysset, Covic räddar till resultatlös hörna. GAIS är det klart bättre laget om ni inte har fattat det. Nu har domaren blåst för vattenbreak.

18:25 Elfsborg gör ett byte i breaket. Johan Karlsson går ut redan efter 23 minuter och ersätts av Florén d.y, så nu har vi två Florénare på ytterbackarna. Oklart varför bytet görs.

18:28 MÅL!!!! Ishizaki slår en långboll mot Keene, som skarvar in centralt till en fristående Martin Ericsson. Han sätter dit bredsidan och Dime har ingen chans. Tack för det.

18:30 Nu spelar Elfsborg bättre. Någon kommer fram på vänsterkanten och slår snett bakåt till en släpande Anders. Skottet hamnar dock på läktaren. (Ibland är det svårt att se vem som är vem, speciellt "långt in" i bild, dvs på Elfsborgs vänsterkant nu i första halvlek.)

18:31 Spong i GAIS sparkar ned Florén d.y i frustration, efter att ha blivit bortkollrad av Anders Svensson. Matchens första varning.

18:33 Jag satt och drömde lite medan Martin A kom upp i en oväntad skottposition. Nära krysset. En grej som Elfsborg har fixat är repriser i sändningarna - bra.

18:37 Harakhte ringer och frågar efter någon kod till ett ICA-kort eller liknande. Jag tvingas resa mig upp och leta bland en massa lappar på kylskåpsdörren, men ni har nog inte missat något viktigt.

18:39 Nu drar bonnen paralleller mellan den här matchen och Sverige - England häromdagen. Att resultatet inte är riktigt rättvist alltså. Å andra sidan har Elfsborg tagit över nu efter ledningsmålet.

18:42 Det händer inte så mycket i chansväg nu, men alldeles nyss hamnade Keene i duell med Ekunde som fick sig en smäll. Ingen fara dock.

18:43: Mål!!! 1-1 av Pär Eriksson, med reservation för stavning. Jag kör svensk stavning. Nästan en kopia av Elfsborgs mål, kontring ut mot flank, snyggt inspel till central forward. Sedan gör GAIS ett byte, Spong ut mot någon som heter något i stil med Ruben Ajana.

18:45 Bra anfall av Elfsborg. Ishi slår inlägg från höger mot bortre stolpen, där Florén d.ä drar till på volley. Dime är chanslös om den går på mål, tyvärr hamnar bollen i gaveln.

18:47 Florén d.ys inlägg har tyvärr varit lika dåliga som Karlssons brukar vara. Nu borde väl domaren blåsa alldeles strax.

18:49 Vanderson hinner slå iväg en ofarlig frispark innan domaren blåser av. 1-1 i paus får väl anses vara rättvist, men jag har nog sett bättre fotbollsmatcher. Lågt tempo och mycket slarv från Elfsborgs sida, vilket kan bero på värmen. Bonnen är påläst och duktig, produktionen har som sagt blivit mycket bättre, med repriser, vilket jag tackar för. Ett nytt inlägg öppnas till andra halvlek så att ni slipper scrolla så mycket.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gary?!?

Röd Guling sa...

Googla Gary Wikström.

Anonym sa...

Bonnen?

Röd Guling sa...

Läs 17:57.

Anonym sa...

HEJA GAIS...........

Terry sa...

Det var i Svenska cupen 2006 som vi mötte Djurgården på sommaren.

Tack för rapporteringen förresten!