lördag, januari 14, 2012

Carl Bildt och Sverige - hur kunde det gå så snett?

Idag genomfördes runtom i landet demonstrationer mot Carl Bildt. Anledningen är att vi har en utrikesminister som för inte så länge sedan (i sann "enda arbetarparti"-anda?) hade styrelseuppdrag i ett rovkapitalistiskt oljebolag som nu bland annat utreds för delaktighet i folkmord. Det kan i sin tur vara en anledning till att Sverige och UD inte har lyckats få hem journalisterna från Etiopien, eftersom dessa journalister försökte nysta i affären och eventuellt skulle kunna få fram material som ligger till Bildts nackdel.

Allt det här ju egentligen en helt fantastisk historia, och allra mest fantastiskt är att ingen av de större tidningarna verkar vara intresserad. Hela medierapporteringen från valrörelsen i höstas ägnades istället som ni minns åt att Mona Sahlin köpte en Toblerone för en sisådär 15 år sedan. Och nu verkar det tyvärr som att demonstrationerna i de större städerna inte ägde rum. Jag hittar nämligen inga artiklar vare sig i Aftonbladet, DN eller Expressen. De är förmodligen upptagna med att skriva om någon sossebloggare som tycker att Juholt är kass ...

Den här videon kan inte visas för ofta.

Som ni vet är jag ju radikal och därmed steget före, och redan 2007 hamnade Bildt (och resten av Moderaterna) på Proletariatets svarta lista. Historien har återigen gett mig rätt.

Inga kommentarer: