tisdag, juli 04, 2006

Den officiella hemsidan

För ett tag sedan annonserade Elfsborgs officiella hemsida efter nya medarbetare och man fick intryck av att de skulle börja satsa på webben. Sedan har det i princip inte hänt någonting trots att Elfsborg har genomfört ett träningsläger i Varberg och hunnit förlora de två senaste matcherna med målskillnaden 0-6. Därför var det roligt att se att flera nya artiklar idag hade publicerats. Först en nyhet:

"Jari Ilola och Joah Karlsson har förlängt avtalen med Elfsborg" lyder rubriken och notera den originella stavningen av Johan. Nu vet jag att det finns många som tycker att det är fjantigt att haka upp sig på sådana slarvfel men ni som tycker så vet inte vad ni snackar om. Den som vill ge ett seriöst intryck i skrift ser till att kontrollera det skrivna och om det blir fel ändå ska den som skriver fel ägna sig åt något annat. Så funkar det. Elfsborg vill ju enligt egen utsago ge ett professionellt intryck och således ska de som en professionell organisation bedömas.

När ett band går in i studio för att spela in en platta sitter det i alla seriösa sammanhang en producent vid mixerbordet. Om exempelvis en gitarrist spelar fel gång på gång kan det mycket väl hända att producenten skickar hem honom och kräver att bandet ska ersätta denne med en mer kompetent musiker. Jag tycker att Elfsborgs officiella webredaktion på ett liknande vis borde utse en slags moderator som censurerar och filtrerar bort de värsta fadäserna, en korrläsare med befogenhet att bestraffa dem som inte håller måttet. Någon som kan säga "nu räcker det" när kvaliteten börjar nå havets botten men samtidigt vara humanistiskt lagd och inte vara rädd för att utdela en uppmuntrande smekning. Denna roll skulle på sätt och vis inte te sig avlägsen för mig.

Hur som helst. Den som vågar klicka vidare bjuds på följande uttömmande reportage, citerat i sin helhet här nedan:

"Två spelare i A-truppen har förlängt med Elfsborg. Johan Karlsson och Jari Ilola har förlängt sina kontrakt med Elfsborg."

Vad är det här för skit?

Vidare kan man läsa en totalt ointressant intervju med Magnus Haglund. "Artikeln" består av sex meningar men hade lika gärna kunnat skrivas i punktform:

* Haglund säger sig vara nöjd med träningslägret.
* Han tycker att de bodde på ett bra hotell och att de hade tillgång till fina träningsplaner.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är ju för fasiken pinsamt! Och det är fortfarande inte ändrat!!

Anonym sa...

Hemsidan är ett skämt. Fan det finns ju division VI-lag i Borås som har bättre hemsidor. Med jämna mellanrum så kommer det som sagt små hintar om att nu ska det bli nåt bra men aldrig händer det något.

Hemsidan hade ju en sak som var bra häromåret: Web-TV! Många inslag och ofta hyfsta vettiga intervjuer. Men sen det skar sig mellan Pege (mannen bakom Web-TV) och Nyberg så försvann också det.