tisdag, mars 20, 2007

Björn Runström förtråkas

Björn Runström har en fansida som i förrgår publicerade en mycket underhållande intervju med den före detta Bajen-anfallaren. Hans uttalanden om sin tid som utlånad från Fulham till Luton slogs snabbt upp stort, både i supportersfären och av Aftonbladet. Anledningen var citatens karaktär: För det första var Luton den sämsta klubb som han hade spelat i. Runströms kollegor totalsågades och fick rådet att satsa på amerikansk fotboll istället. Den nya tränarduon utnämndes till clowner medan den unge anfallare som tog hans plats i startelvan fick matchbetyget "ruskigt dålig" om inte mitt minne sviker. Slutligen lyckades jag med hjälp av Aftonbladet rädda en kommentar angående lagkamraten Warren Feeneys plats i Nordirlands trupp mot Sverige:

"Våra försvarare kan gå ut och köpa en korv under matchen. Han är totalt ofarlig. Har gjort ett mål på typ 30 matcher."

Jag hade själv tänkt skriva ett inlägg för att hylla Runströms fantastiska kommentarer men någonting kom emellan och det hela rann ut i sanden. Nu ångrar jag djupt att jag inte förevigade samtliga citat, ty nu har fansajten lagt ut helt andra svar från Runström. Tråkiga svar.

Lite kul är det ändå att kvällspressen på allvar verkar köpa (bort)förklaringen som fansajten publicerar i samband med den nya versionen. Att "någon annan" besvarade Runströms frågor via mail. Mmmm ...

Givetvis har Runström, eller mer troligt någon agent i hans närhet, fått kalla fötter när en insikt om vad som höll på att hända kröp fram. Att fler än några hundra "Björn Runström-fans" då och då kan få upp ögonen för den typen av sidor när något kontroversiellt och utöver det vanliga postas. Som Expressen skriver i denna dråpliga artikel blev exempelvis Anders Svenssons negativa uttalanden om staden Birmingham något som engelsk press slog upp när det begav sig. För en spelare i inledningen av sin internationella karriär är det kanske inte så taktiskt att såga halva planeten, men vi andra tyckte att det var kul så länge det varade.

Fotnot: Runström vinner lik förbannat i längden. Livets mening är inte att ha mest pengar när man dör.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Han är redigt självförhävande, den mannen. Har en kollega som är åt det hållet och det är...ja, jobbigt. Han om någon borde ta Röda-Kors-flyget hem till Sthlm och rädda Bajen!

Kaptenen sa...

http://aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1028677,00.html

Johan Karlsson ska förstärka Brasilien på deras träning...