tisdag, mars 06, 2007

Ny säsong, nya bloggar

Så vitt jag vet var jag först i världen med att Elfsborgs-blogga. När den här sidan ploppade upp blev många gulingar emellertid förbannade vilket innebar att det startades nya bloggar mest i protest mot mig och mitt arbete. Ni minns säkert fejden med Borne som lanserade sig själv som den som skulle höja nivån på Elfsborgs-relaterade texter, underförstått att jag var oseriös och dålig. Ambitionen fanns säkert men kunnandet saknades och det enda Borne lyckades med var att ge mig ammunition till ett par (1 & 2) minnesvärda inlägg.

Nu inför säsong 2007 finns det fler Elfsborgs-bloggar än någonsin och ett par av dem har dessutom hängt med ett tag. Det är osäkert om någon, några eller samtliga startades med missnöjet som drivkraft men troligen har jag på något sätt inspirerat dem och därför känner jag att det ligger inom mitt ansvarsområde att ge dem lite feedback på deras arbete.

Vänsterdojjan driver en mycket bra Elfsborgs-blogg som jag följer dagligen. Väluppdaterad och välskriven med en humoristisk ton som de andra saknar. Alla som tycker att jag svävar ut i för mycket icke-Elfsborgerligt dravel mellan varven borde helt klart följa "Elfsborg gör aldrig mål på hörna" som målmedvetet håller sig inom de Elfsborgerliga ramarna. Jag har funderat på att be honom lägga ner sin blogg och börja skriva här istället men jag är inte säker på att han vill och dessutom är jag inte säker på att jag vill.

Elloslinda var ett tag skribent här men snart startade hon en egen blogg där 99% av inläggen i mitt tycke har varit totalt ointressanta. Jag gillade henne skarpt när hon jävlades på Svenska fans ICA-forum men nu vet jag inte riktigt vem som skulle kunna vara intresserad av hennes resor till Mallorca och allt vad hon skriver om.

Ziriz värld gillar jag, för hon producerar artiklar som jag själv inte tycker är roliga att skriva men ändå finner läsvärda. Träningsrapporter till exempel. Snygg layout har Ziriz också fixat, hoppas att hon håller igång bloggen över 2007.

En yngling vid namn Johan Pettersson bloggade tidigare från Sjuhäradsläktaren men av någon anledning har han nu startat en ny blogg vid namn Eleganterna. Endast två korta inlägg än så länge och dessa fyller ingen större funktion. Det enda som är originellt med Johans bloggförsök är väl att han inte skriver under pseudonym, men jag tillhör inte dem som anser att en text blir bättre eller mer seriös bara för att den är undertecknad med ett riktigt namn.

Spanskmannen har slutat uppdatera sin mycket välskrivna blogg som ibland handlade om Elfsborg. Han menar att det inte längre känns meningsfullt att blogga, och det är en känsla som jag känner igen alltför väl.

Om det finns fler aktiva Elfsborgs-bloggar existerar de utom min vetskap.

Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Får börja med att bju tillbaka med credden. Själklat e din blogg inspirationskälla, dessutom en förebild för alla fotbollsbloggar, då allvaret blir som mest trovärdigt när det famförs med självdistans (till det du skriver om) och humor. Att Feskebröderna bad just dig om åsikt häromveckan e ju en tydlig fingervisning.
Slutligen: sluta INTE blogga!

ziriz sa...

Man får tacka för berömmet ;) Har inte varit riktigt så aktiv med bloggen som jag hade önskat. Ska försöka bli bättre på att besöka träningar och rapportera eftersom det verkar uppskattas, men den senaste tiden har varit lite väl hektisk...

Keep up the good work ;)

jocjkke !!!! sa...

rö gling inåvastören !!!!!!!hyla !!!!