onsdag, mars 28, 2007

Dåligt genrep

Första halvlek var bedrövlig och framförallt första halvtimmen var nästan i klass med detta. Okej att vissa spelare kanske är rädda för att bli skadade en vecka innan det drar igång men när de här träningspassen ändå kostar 50 spänn att se vill man ju att de åtminstone försöker gå in i närkamper så att det liknar en riktig match. Jag har många gånger blivit irriterad på Ishis duttande. Tänk er tio Ishi på plan så förstår ni att GAIS ägde i stort sett hela första halvlek, som ändå slutade 0-0. För övrigt var det oacceptabelt många tjongbollar från backlinjen och det berodde antagligen på att mittfältarna inte gjorde sig spelbara som exempelvis Ilola brukar vara så bra på. Jag tror att det tog en kvart innan Holmén rörde sig överhuvudtaget och när det ser ut så kan jag förstå att backarna inte finner något annat alternativ än att tjonga iväg de där bollarna åt tjottahejti.

Anders och Jari saknades givetvis men man tycker att samtliga truppspelare ska vara såpass hemma i spelsystemet att de kan gå in och göra ett liknande jobb, om än med något sämre resultat möjligen. Istället avslöjades rejäla brister: Som att Mathias för närvarande är värdelös i Anders roll, att Ishi inte håller som central mittfältare och att Holmén fortfarande har långt kvar till toppformen. Jag är väldigt besviken på Samuel, som främst utmärkte sig genom ett idiotpass som frispelade en GAISare. Här hade han chansen att visa att han kan bära ett mittfält i två nyckelspelares frånvaro, för att på så vis göra ambitionen om utlandsspel och landslagsplats realistisk, och så svarar han för en medioker insats igen. Det är så tråkigt.

Dessutom avslöjade GAIS att de håller hyfsad kvalitet i år.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Alltså, fy fan. Jag tror det beror på Martin och Sjöberg. Kan tänka mig att skylla mycket på de två. De dras med en aura av otur och osäkerhet.
Samuel är blek. Varför?

Tgul sa...

Har du noterat officiellas matchreferat från i tisdags, som saknar information om upphovsman(!)? Detta tycker jag du bör kommentera i dina kommande blogginlägg