onsdag, november 02, 2005

Succé för namninsamlingen! (uppdaterad)

När jag startade namninsamlingen för ett par dagar sedan trodde jag att min underskrift skulle få sällskap av ett par GAISare och kanske en och annan guligan som håller med mig men trots begränsad reklam har över trettio personer redan skrivit under. Om listan får hundra underskrifter innan den skickas till Lars-Åke Lagrell om ett år skulle jag bli mycket nöjd.

Till min glädje verkar supportrar från alla möjliga lag runtom landet ställa sig bakom förslaget, vilket visar att bloggen har mer trafik än jag trodde. (Jag för inte statistik över antal besökare då jag helt enkelt inte vet hur man gör.) Dessutom ser jag mycket positivt på att olika grupper av människor kan lägga triviala meningsskiljaktigheter åt sidan och enas mot ett gemensamt och viktigare mål. Det är vad socialism handlar om.

De senaste uppgifterna i skattehärvan kring ICA tänker jag dock inte jubla åt. Till skillnad från många andra och antagligen till mångas förvåning är jag inte skadeglad. Dels finns det nog fortfarande en risk att Elfsborg och andra klubbar råkar ut för samma sak den närmaste tiden och även om Elfsborg har handlat korrekt (lagenligt) finns det en moralisk aspekt. Jag gillar Anders och Elfsborg men jag tycker inte att det är moraliskt riktigt att söka kryphål bara för att det är möjligt. Det är en ideologisk ståndpunkt som måste prioriteras före känslomässiga sympatier.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rödguling jag antar att du menar ICA blåblå från Stockholm när du säger så?

Röd Guling sa...

Nej. ICA syftar alltid på Blåvitt.