lördag, juli 12, 2008

Bevis: Solklar offside när ICA vann

Låt mig först klargöra att DIF vs ICA kan ha varit en av de sämsta matcher som har spelats i år, oavsett division. Att ett av lagen fick skrapa ihop tre poäng efter en sådan match är bara det en katastrof. När ICA dessutom så öppet regelvidrar och avgår med segern är det nästan så att man lägger en pizza och går ut, för att citera en gammal fin visa.

Jag har precis fått tag i bildbevis från en kontakt som befann sig på Råsunda när dramat avgjordes. Det här kan jag presentera:


Som ni tydligt kan se är såväl Gnällbloom som Sjöhage-klonen klart offside när bollen slås, varför matchen, enligt alla konstens och moralens regler, borde ha slutat 1-1.

Jag kräver en omedelbar utredning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ett av de korkaste inlägg jag läst på hela spindelnätet!

Kanske du borde se lite mer än bilden visar!

Röd Guling sa...

korkaste?

Anonym sa...

Om du vågar och törs kan du ju kolla var Lance Davids befinner sig när bollen slås. Om du vågar alltså.

Gnällos.

Anonym sa...

Att du orkar hålla på att retuschera en bild från en match som inte har med Elfsborg att göra säjer mer om dig själv än du anar.

Röd Guling sa...

19:54: Säjer du det?

Anonym sa...

haha. att folk så fullständigt saknar humor är ju underbart.

"topplagen" ica och dif visade exakt hur dålig allsvenskan kan vara idag.

Anonym sa...

Klart Ellos är avundsjuka på allt som har med oss att göra... Vi är deras förebilder... ignorera bönderna

Rupe80 sa...

Jag tycker det är dags att modernisera fotbollsreglerna lite. Hissa upp ett gallertak med nedåtriktade spikar 20 meter ovanför hela plan - för varje matchboll som punkteras tilldelas det skyldiga laget en poängs avdrag i tabellen. Om inget av lagen lyckas bjuda på acceptabelt spel träder närvarande idrottsminister in i aktion genom att utan förvarning låta det spikförsedda gallertaket falla och därmed fysiskt radera ut bägge lag ur seriesystemet.

Anonym sa...

Givetvis borde det införas ett bedömningsmoment i fotboll, där lag som spelar en attraktiv och underhållande fotboll tilldelas extrapoäng. Att se på fotboll ska vara en njutning för ögat och en fröjd för själen, då kan man inte ha lag som ICA som omkullkastar alla våra vedertagna normer och förlklaringsmodeller. Svenska Fotbollförbundet skulle kunna utveckla denna idén förslagsvis under namnet Lex Elfsborg.

Röd Guling sa...

Ni är på rätt väg här. Jag har ju i många år verkat för att ICA borde tvångsnedflyttas pga deras destruktiva och motbjudande spel. Matchen igår framkallade illamående och det säger sig självt att man inte borde låta sådana lag representera Sverige i CL.

Anonym sa...

ica lär nog inte spela champions league i år heller. de var ju väldigt nogranna att påpeka att elfsborg minsann inte spelade i cl eftersom vi bara kvalade. så, ica kommer inte att representera sverige i cl.

Studiomannen sa...

Zoomkamerorna på plats visade att det inte var offside. IFK Göteborg är regerande svenska mästare. Mellan 1961 och 2006 (årtal jag antar att du känner till) vann IFK Göteborg SM-guld 1969, 1982, 1983, 1984, 1987, 1990, 1991, 1993, 1994, 1995 och 1996. UEFA-cupen 1982 och 1987. EC-semifinalister 1986, gruppsegrare i CL 1994 med mera med mera.

Du är naturligtvis avundsjuk. Svårare än så är det inte. Men se det så här istället: ditt lag har goda chanser att vinna i år. Elfsborg spelar fin fotboll och har en dålig vana att låta bli att förlora mot IFK Göteborg.

Jag förstår inte problemet. Håll på ditt eget lag och lägg energin där istället för att hata. Jag hatar absolut inte Elfsborg. Men jag älskar mitt lag.

rupe80 sa...

Ett annat sätt att göra fotbollen mer rättvisa vore att slopa det här med att mest mål vinner och istället basera matchresultat på antal sammanlänkade passningar som föregår varje mål. Alltså låta assistpoäng avgöra matchresultatet. För att undvika grekiskt bollrullande i backlinjen räknas endast passningar på offensiv planhalva. Detta skulle i allra högsta grad främja utvecklingen av ett bollvårdande, underhållande spel.