onsdag, juli 09, 2008

Havets botten

Förra året varvade vi starka insatser i Europa med riktiga pissmatcher i allsvenskan. Jag vill inte se en sådan säsong till. Efter denna kväll är det för mig helt gefla obegripligt hur man kan få med sig 2-0 från en bortamatch mot ett lag som är minst tio gånger bättre än Jävle. Och vad är Jävle? I backlinjen såg jag en wrestlare på två meter och minst 100 kg som vann varenda duell. På mitten hade de ett par afrikaner som då och då fick fram en passning till rätt adress. Längst fram sprang en liten knubbig dvärg jämte den skadedrabbade pensionären, som mot alla odds fortfarande verkar hålla högsta allsvenska klass, åtminstone i matcher mot oss. Resten av gänget bestod av sorgligt dåliga fotbollsspelare som inte hör hemma i en elitserie. När vi höll till i de nedre regionerna försökte vi åtminstone alltid att spela fotboll, undantaget KGB-eran. Jävle fyller dock absolut ingen funktion i svensk fotboll och jag hoppas vid Gud, Allah, Buddha, Jesus, Tor, Oden, Rah och Shiva att de åker ur i år och aldrig återkommer.

På hemvägen funderade jag på vad som gjorde mig mest bedrövad. Att Bella inte startade? Att Kalsongerna drog ifrån med en poäng? Att våra två förluster har kommit mot seriens sämsta lag? Eller att tre poäng till Gefle kan innebära att de i slutändan klarar kontraktet?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

14 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Otroligt dåligt. Här med utnämner jag matcherna mot sketlagen till de svåra måstematcherna.

Anonym sa...

Man glömmer lätt att fotboll går ut på att göra mål och vinna, har man ett bra lag klarar man både ock, dessutom med finess. Elfsborg kommer alltid vara ett bonn-gäng och om några år, när era dyra förvärv går i pension, spricker bubblan och ni blir förpassade till botten av ligan igen.

Andreas sa...

Du borde vara mest besviken med att ditt lag inte lyckas göra mål?
Allsvenskan med 16 lag håller inte bättre klass än att bottenlagen inte gör mer på bortaplan än detta. Men var lugn, snart kommer ju ett lag från skottland o behöver anfalla :)

Anonym sa...

Ett råd bara.Man skall inte skriva när man är arg.Hur många lag i AS spelar fotboll då?Ellos och AIK?Kanske Bajen?Blir en bra allsvenska det.SS Lazio

Anonym sa...

haha, hört talas om dålig förlorare? kom igen nu, lite nivå kan man förvänta sig när du skriver tycker jag.

vad förväntar du dig, att Gefle ska ut och spela samba på bortaplan mot ett av sveriges bästa lag med det laget de har? det är väl upp till er att försöka luckra upp försvaret och göra mål på detta lag som du kallar skitlag. fråga i stort sett alla lag i allsvenskan hur detta ska göras om ni undrar hur...

Röd Guling sa...

Jag har inga som helst krav på mig att vara objektiv och heller inget eget intresse av det.

ManBehavingBadly sa...

Sour grapes...

Fotboll går ut på att göra mål. Tyvärr tycks inte alla ha förstått det. Du är välkommen att ha din åsikt men det blir mer än lite patetiskt när du tillber högre makter att ett lag som du egentligen inte bryr dig om ska åka ur allsvenskan bara för att ditt eget lag inte har förmågan att göra mål på lag som backar hem. Kanske läge att be till gud om att "Bella" (vilket jävla smeknamn föresten... man kan ju undra om det är han eller frun som väntar barn... när man tittar på hans mage blir frågetecknet allt större...) lär sig träffa mål istället?

Anonym sa...

Ha ha, det här var ju ganska kul ändå!

"Bella" (vilket jävla smeknamn föresten... man kan ju undra om det är han eller frun som väntar barn... när man tittar på hans mage blir frågetecknet allt större...)

Anonym sa...

Det förklarar ju bara hur dåligt Ellos måste vara.

smas sa...

Humm du menar att ni alltså åkte på stryck av ett monster en dvärg, två afrikaner och en gamling med käpp??? Jag vet inte vilken match du var på plats och såg men, det hela handlade om att Gefle lyckades göra ett mål och Elfsborg klarade inte att göra nåt... visst ellos hade finare spel och mer bollinehav men gefle hade de bästa chanserna... lär er spela rakt och skjut innanför ramen så kanske ni vinner nästa match1 Väl mött!

Anonym sa...

Fy på alla som måste hävda sig på internet och skriva om "sunt förnuft" mot ett inlägg som absolut inte är menat att hålla ngn typ av objektivitet, ni gör bara bort er själva. för övrigt måste väl ändå alla känna liknande känslor.. "kalmar är ett pinsamt bonna gäng" osv osv.. vad visar detta på då.. jo att allsvenskan håller så sjukt medioker klass att mediokra spelare som inte ens skulle dominera i div2 klarar av att spela in sig i lagen genom sin medelmåttighet.. tro mig hejar själv på ösk och det finns 3-4 spelare som man varje säsong vill avliva för att de håller en hyfsad klass varje match utan att egentligen göra ngt produktivt. förövrigt är det enda lag som kan spela fotboll i sverige Helsingborg (aik under tillfällen) de andra är fan inte ens i närheten. Spelarna är allt som oftast inte tillräckligt skickliga att spela mot 10 man i försvar.

smas sa...

Det är sorglig läsning, trodde att Elfsborgare var mer rakryggade än så... blir besviken av denna läsning. Det verkar som det är fel på ditt ögonmott också, Wreslan måste vara " Hedlund? han är bara 187 cm och 90 pannor. Den knubbiga dvärgen... orkar inte bemöta det... Fotboll går ut på att göra mål, något som vi lyckades med... Det kom ut en bra sak av denna läsning och det var att jag startade en egen blogg där jag inte tänker smutskasta andra lags spelare utan vara rak i ryggen och inte skriva skit. du måste vara en väldigt dålig förlorare... klaga på ditt eget lags insatser istället! SLUT

Anonym sa...

det roligaste är ju ändå att gefles supportrar här insinuerar att jävle "spelar samba" på hemmaplan. jotack.

Röd Guling sa...

smas: Du måste vara efterbliven.