måndag, juli 07, 2008

Några fantastiska dagar har passerat

Det finns tillfällen då en skiva Football manager snurrar igång i min PC. Vid sidan om att leda Elfsborg till titlar brukar jag lägga till en manager som får äran att sänka ICA. Denne hjälte, jag brukar kalla honom Gunnar Flopp, Eros Ramazotti eller Tomas Ledin, är konsekvent i sin benhårda tro på spelsystemet 0-5-5. Dessutom gillar han att använda lagets målvakter som utespelare i startelvan och fylla resten av platserna med urdåliga juniorer. När det inte är match ägnas energin åt att skriva dyra långtidskontrakt med de uslaste spelarna, för att på så vis trygga en framtid i lägre divisioner.

En liknande tillfredställelse kände jag när verklighetens ICA förlorade mot Tjongeborg med 2-0 i tisdags, men jag ville inte glädjas alltför mycket innan vi hade gjort vårt. Därför är det nu skönt att se tillbaka på några ytterst goda Elfsborgs-dagar.

Först får vi se våra favoriter svara för en makalöst stabil insats mot DIF som vi inte har slagit i Stockholm på nästan tio år. Två dagar senare presenteras ett par mycket intressanta nyförvärv. Det finns en överhängande risk att Ishizaki försvinner under detta transferfönster, samtidigt som man har konstaterat att Sjöhage inte håller måttet. Således plockas Lasse Nilsson in som kan spela på båda positionerna, som tränarna vet var de har och som ökar skicklighetssnittet i vår redan starka trupp. Dessutom är det aldrig fel att knyta till sig en talang som Jesper Florén, i konkurrens med exempelvis fotbollssveriges stora ledstjärna Djurgårdens IF. Aftonbladet och Expressen tyckte nog att det var trist, för jag kan inte hitta någon artikel i ämnet. Däremot var det uppenbarligen värt att försöka göra en originell grej av att DIF har värvat en back från division ett, Oremo-tjafset ska vi inte ens snacka om.

Sedan åker vi utomlands till svår bortamatch, mot ett lag från en liga med betydligt högre ranking. Hem med 2-0 i bagaget, men knappt ett ord i 08-blaskorna. Endast pliktskyldiga små TT-referat än så länge.

Som grädde på moset tappar samtliga konkurrenter poäng, och vi har med en mindre spelad chansen att knapra försprång och dra ifrån samtidigt.

Allt ser således väldigt ljust ut och på onsdag är det äntligen dags för match på arenan igen. Nu är det visserligen lite av en tradition att göra årets sämsta matcher mot just Jävle, men jag tror inte att någonting kan rubba oss nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Andreas sa...

Allvarligt? FM tar ju lång tid med Ett lag? orka... ;)

Heja DIF.