tisdag, maj 16, 2006

BT vidgar synen

Det är glädjande att se att BTs sportchef Jan Hansson väljer att lyssna på den kritik som jag och andra har lagt fram gällande "publikkrisen" även om Elfsborgs snitt på 9640 åskådare enligt de allra flesta utom Anders Svensson är en helt okej siffra. Nu har Hansson dels skrivit en hel krönika angående de förhållandevis dyra biljetterna (kovändning) och samtidigt skickat ut David Axelsson för att prata priser med Thomas Nyberg och Bosse Johansson. Bra så, alla kan göra förhastade uttalanden, ingen är mer än människa osv.

Däremot är Jan Hanssons citat "då är rådet: lyssna till Kristdemokraterna, värna om familjen" en ren provokation. Kristdemokraternas politik hör inte hemma i ett modernt samhälle. Deras familjepolitik går som alla vet ut på att införa ett litet vårdnadsbidrag som för den stora massan varken räcker till att låta en av föräldrarna (förslagsvis kvinnan) sluta jobba eller till att gå på fotboll två eller fler gånger i månaden. Istället fungerar bidraget som ett nätt tillskott till de familjer som redan har råd att låta kvinnan stanna hemma och sköta hus och hem. Nja, nu var jag lite orättvis kanske, i ärlighetens namn vill ju borgarna även införa skattelättnader för städhjälp så att de rika inte ska behöva anställa svartjobbare för att städa undan deras smuts. Frågan är väl vad kvinnorna ska göra hemma hela dagarna i det samhälle som Kristdemokraterna vill bygga. Fotbollsmatcher spelas ju i allmänhet på kvällstid så tiden får väl spenderas framför TVn eller något. TV-shop-presentatörer och såpoperakaraktärer blir kvinnornas bästa vänner i Kristdemokraternas vision. Jag anser hur som helst att man kan använda skattemedlen till något betydligt vettigare än att på olika sätt subventionera den lata överklassen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

Kaptenen sa...

Det är rätt. Kristdemokraterna vill ha "Mer mat åt mätta moderater."

Bra blogg.

josephzohn sa...

Härligt, härligt.
Förenen eder i kampen mot kds ...

Anonym sa...

"Värna om familjen" och "Kristdemokrater i samma mening är ju naturligtvis en spottlåska mot "de svaga". Däremot kan man skriva "minska insynen" och "kristdemokrater". Dessvärre kan man inte begära att alla vill ha sina barn på dagis, hur bra det än är. Det är inte så jävla bra på alla ställen heller, även om jag tycker så (att det är det) för tillfället. Varför man nu skriver om sånt här...