söndag, maj 21, 2006

ESC

Jag har nu njutit av några timmars fantastisk underhållning i form av Eurovision song contest. Tävlingen som är för bra för att vara sann, en genialisk idé helt enkelt. Man skulle kunna säga att ESC är för musikbranschen vad denna blogg är för bloggosfären.

På sätt och vis var det väl kul att Finland vann även om man kan misstänka att resultatet var en funktion av mobilisering. Det finns inget mer patetiskt än bittra hårdrockare som går samman och röstar på vilken skit som helst bara för att de känner sig orättvist behandlade. Trots att vinnarlåten var helt okej är Lordi ett mediokert hårdrocksband med en töntig image och jag hade hellre sett att den tyngre rocken representerades av någonting bättre. Vi i Sverige skulle exempelvis kunna skicka Jim Jidhed eller Tommy Nilsson till nästa års tävling.

För övrigt anser jag att det numera finns alldeles för många onödiga länder i Europa. Vad har Armenien att erbjuda världen? Makedonien? Gamla Sovjet-republiker och kebab-provinser som bara röstar på varandra. Det är skrämmande att töntarna från Litauen hamnade på topp tio, deras gubbahumor påminde om de där brandmännen som höll på att vinna i Sverige för några år sedan. Mest upprörd blev jag dock av Rysslands bidrag. Vad fan är det frågan om? Ryssland som har ett fantastiskt kulturarv ska inte behöva skicka sådant trams. En Darin-kopia som åmade sig, fjantade runt och sjöng en skitbit på engelska medan Lenin vände sig i sitt mausoleum.

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sluta skriv om "ESC" och annan skit.

Se till att skaffa "shoutcast" till winamp och börja med webradio. Gratis och bra.

Röd Guling sa...

Jag måste lura hit lite folk då och då.

Anonym sa...

Åh, Lenin eldade de upp vid energikrisen -97. Deras kulturtraditioner stannade väl vid Gulag? Kultur och Sovjet = gladfotboll och Vångavallen