tisdag, maj 02, 2006

En intressant omgång

Omgång sex innehåller många intressanta matcher som vid rätt utgång kan hjälpa Elfsborg att skapa lite distans till lagen bakom. Arslet - Kalmar har redan spelats och det var ju inte helt fel att Tråkarna vann där.

Tvåan Bajen möter ettan AIK och då det är teoretiskt omöjligt att båda lagen tar tre poäng har Elfsborg en god möjlighet att avancera om vi slår jumbon ÖIS på bortaplan vilket vi ska göra. Ett kryss i Stockholmsderbyt vore fint men jag tror att Bajen har tillräckligt mycket kvalitet för att klara av AIK. Således bör Bajen leda serien efter nästa omgång, med bättre målskillnad än Elfsborg.

Djurgården har smygit med utan att spela bra i en enda match och trots att de förlorade mot AIK senast ligger de bara tre poäng efter topplagen. Nu har de bottentippade Gefle på hemmaplan och där blir det upp till bevis. Gefle har öppnat förhållandevis bra och bara förlorat en match hittills och jag vill inte att de ska förlora nästa match heller. Om de fixar ett kryss blir jag glad.

ICA möter GAIS som liksom Djurgården har åtta poäng. ICA har naturligtvis öppnat katastrofalt dåligt i förhållande till deras egen målsättning och de ligger för närvarande näst sist men man ska komma ihåg att de har haft det kanske tuffaste programmet av alla lag än så länge. ICA-fansen tror visserligen alltid att de håller på en guldkandidat och då ska ju inte ett tufft program vara något hinder men vi andra som anser att de har en ganska medioker trupp tycker kanske att de ändå har inlett godkänt med tanke på motståndet. Det är väl bara Öster-matchen som de på pappret borde ha vunnit. Lika mot Elfsborg och Helsingborg samt förluster mot Djurgården och Hammarby är inga katastrofala resultat. Jag tror definitivt inte att de kommer att ha med bottenstriden att göra och det skulle inte förvåna mig om den första trepoängaren bärgas mot rivalerna GAIS. Det vore dessutom helt okej för Elfsborgs del.

Malmö har sex poäng och parkerar i mitten. Om de plockar poäng hemma mot Halmstad avancerar de minst en placering men jag tror att det är dags för HBK att greja en trepoängare nu. Alla vet att de ännu inte har gjort något mål men de har å andra sidan bara släppt in ett, det som Augustsson grötade in för Elfsborgs räkning. Om HBKarna lyckas pricka in en boll kan det räcka till vinst och jag skulle absolut inte protestera.

Den enda mindre intressanta matchen i denna omgång är den mellan Helsingborg och Öster. Det kan kvitta fullständigt hur poängen fördelas där - må bästa laget vinna.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: