onsdag, mars 26, 2008

Aftonbladets allsvenska bilaga

Bilagan inleds med att tidningens sportjournalister, i det här fallet kallas de dock experter, tippar allsvenskan i anslutning till den vanliga inledningskrönikan av Bank. Man känner sig omedelbart intellektuellt nedreglerad när man ser nio helt meningslösa tabeller på en och samma sida, men jag har ju själv tippat allsvenskan nyligen så det får väl gå.

Ett oavsiktligt humoristiskt grepp står redigeraren för på detta uppslag: Han har lagt till en extra ruta längst ned till höger, med bildbyline föreställande en svart siluett och uppmaningen "Tippa din tabell här!" Antagligen upptäckte killen som ritade sidan att det blev en ruta över, eftersom Lasse Sandlin gick i pension nyligen, men fann snabbt en lösning på det symmetriska problemet. Men vem fan sitter och plitar ner sin egen tabell på det där utrymmet? Och varför denna myndighetsliknande uppmaning? Ekwall skulle säkert vilja dra paralleller till DDR, Albanien och så vidare, men för mig handlar det enbart om ren och skär idioti. Det är lika tramsigt som det där "Klipp ur och spara!" som du alltid ser när det allsvenska programmet publiceras. Här är ett förslag på en liknande uppmaning till nästa års bilaga:

"Om du sitter på dass och läser det här kan du riva ur detta blad och torka dig i röven med det!"

Hur som helst: Nästan alla dessa nio experter tror att Elfsborg blir ett topplag, trots att Sandlin som sagt har gått i pension. Den ende som faller ur ramen är Lasse Anrell, med Elfsborg på nionde plats, men han verkar inte vara seriös med sitt tips.

Bank och Niva har Elfsborg som mästare. Niva kanske kan bli aktuell för rödgult framöver, han gillade ju Lauls frågor. Å andra sidan är jag trött på att bara fråga ut journalister, men vad fan ska man göra? De är ju de enda som med få undantag (Lühr) alltid ställer upp.

Blaskan som helhet är i princip den samma som förra året och lite nytänkande hade inte skadat. 124 sidor kan verka vara bastant och påkostat, men 19 av dessa (15%) är helsidesannonser som du förhoppningsvis bara bläddrar förbi. Varje lag presenteras med fem sidor var, men två av dessa utgör ett bilduppslag på exempelvis Teddy Lucic och hur kul är det? Väldigt lite läsning således.

Den enda nyheten från föregående år är redovisningen av tidningens zoom-mätningar, men de där siffrorna är sedan länge offentliga och välkända. Att Holmén sprang under matcherna var ju det enda man fick höra, när en annan var förbannad på idiotpassningar, hörnor över kortlinjen och gnäll i media.

De olika lagpresentationerna tänker jag inte kommentera, då jag skiter i om Ljungskiles David Leinar får ett eller två plus. Jag nöjer mig med att slå fast att Elfsborgs uppslag var bra och att ingenting anmärkningsvärt upptäcktes. Samtidigt kunde jag naturligtvis klarat mig utan den informationen.

Damallsvenskans tolv lag får dela på hela fyra sidor i år.

Sammanfattningsvis är bilagan värd 10 spänn, men inte många kronor mer. "Rutinmässigt hafsjobb" lyder mitt omdöme, och då har jag som sagt inte ens brytt mig om att kolla in Expressens motsvarighet i år.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Trasproletär sa...

Expressens hade en ohygglig mängd fel, men mer material. Skiftade spelare på bild osv. på elfsborgssidan gör dock att man skiter i att läsa resten då det känns helt värdelöst.

Stavfelen stör också genom hela bilagan. Man undrar om det är någon mediekåt klass på mobila gymnasiet som gjort lagpresentationerna.

Anonym sa...

Det var ju det jag sa (se kommentar till "Haiku" kl 20.00).

"Tippa din tabell...". Man kan väl för höge farao inte tippa SIN tabell! SIN tabell skriver man ner, TABELLEN (den troliga) tippar man. Jädrans analfabeter.

Jag tänker fortfarande inte köpa skiten.