tisdag, mars 11, 2008

Kom in i matchen BT!

Redan för ett år sedan, när Elfsborg mötte Kalsongerna borta på försäsongen, beklagade jag mig över Borås tidnings så kallade onlinebevakning. Fortfarande är det precis lika illa. "BT är på plats" utlovas alltid innan matcherna, men när man sedan surfar in någon gång i mitten av första halvlek har ingenting uppdaterats.

Om ingen på BTs sportredaktion fattar vad onlinebevakning innebär får väl jag klargöra begreppet. En mening i paus ("Elfsborg har spelat bra") och en till när matchen är slut ("Elfsborg vann med 1-0") är inte en bra onlinerapport. Man undrar ju vad bandana-mannen pysslar med nere i Spanien. Sitter han, likt Rune, med 56K-modem och försöker uppdatera sin artikel, samtidigt som han tankar porr? Eller sköter han korrespondensen via telegram, djungeltrummor och röksignaler? Man blir förbannad.

Hur svårt kan det vara för en av landets största morgontidningar att 2008 bjuda läsarna på en ordentlig och utförlig rapport i realtid? Jag har, trots obefintliga ekonomiska resurser, fixat det tre gånger denna försäsong. Man börjar fundera på om en skruv sitter lös någonstans.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Vänsterdojjan sa...

Jämförelsen på vara vulgär, men jag skriver en hemsida om boule och vi brukar liverapportera från stora evenemang på sidan. Uppdatering bör ske minst var femte minut. I fotboll finns det dessutom betydligt fler nyanser att iakta. Buu åt BT. Ge mig uppdraget och jag löser det bättre om jag så vore sketfull!

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Vad är det för adress till boule-sidan?

Vänsterdojjan sa...

www.boulekanalen.se
Förhoppningsvis liverapportering av boulens finalspel i svenska cupen under söndagen!

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Ser bra ut!