söndag, september 17, 2006

Hur man löser arbetslösheten

Ska bara mycket kort kommentera valresultatet. Det var väntat och min röst gjorde tyvärr ingen skillnad.

Jag tycker på sätt och vis att det var bra att det blev som det blev. Att Göran försvinner är bra och förhoppningsvis leder det till en radikalisering av partiet. Det är skrämmande att se att Moderaterna plockar röster från Vänstern och Sossarna och därför måste en tydligare gränsdragning mellan höger och vänster omedelbart ritas upp. Det måste bli mer ideologi och mindre trams kring enskilda sakfrågor som den här valrörelsen har handlat om.

Så hur ska vi överleva de närmaste fyra åren i borgarnas Sverige? Att sänka a-kassan ger som bekant inga nya jobb och några andra förslag har väl borgarna inte lagt fram men jag har en idé. Varför skulle vi inte kunna skriva och korrekturläsa varandras jobbansökningar? På så vis når vi en sysselsättning som nästan kan närma sig Sovjet-höga nivåer.

Andra bloggar om: , ,

19 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, de har förslag till nya jobb. Socialisterna har däremot inget förslag. Bevara, bevara, bevara. Har jag sagt bevara. Det är s politik. Folk tröttnra på arbetslöshet, därmed röstar de på alliansen.

Röd Guling sa...

Finns det inga socialister bland denna bloggs läsare? När jag läser andra politiska bloggar brukar folk hålla med dem som skriver (vare sig det är höger- eller vänsterbloggar) men jag får nästan aldrig något medhåll, knappt ens när inläggen handlar om Elfsborg. Jag försöker ju agera myndig opinionsbildare men det verkar inte vara framgångsrikt.

Hur som helst sitter vi alla i samma båt och det ska bli intressant att se hur "alliansen" lever upp till sina mandat. Jag ger dem gärna mer än fyra år för på sikt kan det leda till revolution.

Anonym sa...

Klart man håller med. Bister rikemanspolitik som kommer drabba de svaga, nada idéer för att lösa de verkliga problemen, samt en överoptimistisk tro statsfinansen. Det sistnämnda är ju naturligtvis fasansfullt, eftersom de vill skära ned i allt vad offentlig sektor heter samtidigt som staten ska användas som en rotaryklubb.
Är övertygad om att Reinfelt röker ciggar och dricker cogniac i flera veckor, vi kommer att få se hans rätta jag!
Men vad som är än mer oroande för demokratin och mänskligheten: Sverigedemokraterna fick 1,9%. Det är jävligt illa!

Anonym sa...

"Hur man löser arbetslösheten?"

Klart att man fixar nya jobb om man sänker a-kassan rejält. Det är tänkt så att fattiga människor skall arbeta nästan gratis med att städa hemma hos rika människor (Schweinfeldts uppdragsgivare). Dessa rika människor kommer dessutom att få skattesubvention som tack för hjälpen när de hjälper till att förnedra fattiga.

Man får bara hoppas att de som röstat på borgarna blir sjuka och arbetslösa själva så att de får smaka den beska medicin de önskat åt andra.

Anonym sa...

hur skapar alternativet jobb? varför har de inte skapats under 12 år? hur leder ökad a-kassa till fler jobb? och varför är det bättre med en stor, stor, stor svartarbetssektor (de där rika människorna som har städhjälp du vet, hetero-mannen) än yrken som leder till skatteinkomster för staten?

röd guling: när det gäller elfsborg har du med mig. när det gäller politiken ställer jag mig sunt skeptisk. å andra sidan är jag lika skeptisk mot alternativet som nu ska leda oss i minst fyra år.

Anonym sa...

självklart håller man med dig

Anonym sa...

På sätt och vis har borgarna rätt, alltså, det kanske blir marginellt fler folk i arbete, men det beror ju på att sjuka och arbetsskadade tvingas ta jobb.

Det kommer bli mer skytteltrafik mellan soc och arbetsförmedlingen med meningslöst pappersarbete då de arbetslösa förväntas att medelst pappersexercis bevisa att de verkligen söker jobb.

Nej, det blir bistert de kommande åren, men då mer än någonsin gäller det att hålla ihop och agitera!

Anonym sa...

ärligt talat, det kan inte bli sämre än vad det har varit nu.. :S

dessutom har alliansen ganska klart för sig hur dom ska finansiera sina projekt...

Anonym sa...

Ser med ett leende fram emot revolutionen, skall delta tappert, och lever inte jag då skall baske mig mina barn göra det.

Men måste säga att jag är fruktansvärt arg och ledsen över att behöva ha Alfons Åbergs superonda tvilling som Sveriges överhuvud i fyra år. Det är ju ändock fyra år av mitt och vårt allas enda liv det handlar om.

På tal om Elfsborg så skall det bli förbannat kul att se Häckenmatchen. Vinner AIK över stjärtarna så kan ju inte Elfsborg misslyckas!

Upp till kamp

Anonym sa...

när revolutionen kommer, vid vilken inkomst går gränsen för om man ska skjutas eller införlivas i partiet?

Anonym sa...

"när revolutionen kommer, vid vilken inkomst går gränsen för om man ska skjutas eller införlivas i partiet?"

Det beror på om inkomsten varit vit eller svart. Och om inkomsten kommer ifrån hederligt arbete eller om den kommer av utnyttande av andras arbete.

Röd Guling sa...

jonas: Det är bara du och borgare som snackar om att skjuta. Ordet revolution får du nog slå upp i ordboken.

Anonym sa...

Det kan bli betydligt sämre än vad det är nu. 1917 när moderaterna styrde Sverige hade vi hungerkravaller i Göteborg. Borgarna hade sålt maten till krigförande Tyskland, därav kom de att kallas "Gulaschbaroner".

Man kan enbart hoppas att de som röstat på "Egoisterna" kommer att bli sjuka och arbetslösa. Det är trots allt de som förjänar "Helvetet" de röstat fram.

Men troligen var tanken att andra skulle drabbas av fattigdomen och förnedringen, inte dom själva.

Anonym sa...

men berätta för mig hur revolutionen ska gå till då.

Anonym sa...

Man skjuter alla kapitalister (och njuter av det) sedan flyttar man till NordKorea, där man lever i proletariatets paradis.

Anonym sa...

härligt. då kanske man kan hänga med kim jung il/kim il sung:s (vem av dem är det nu igen som lever?) son till disney world eller kanske låna nån bra rulle ur den älskade/store ledarens digra filmbibliotek.

Anonym sa...

Helt ok!

Man kan också spela golf med honom, han har tydligen gått en artonhålsbana på arton slag.

Det skulle inte ens den nyfrälste (i golf) Röde Gulingen matcha.

Dock skulle jag vilja se banan, kanske är den gjord av plastgräs.

Anonym sa...

Jag är med dig röd guling. Såg att du varit inne på min nystartade blogg och kommenterat också.

Visst, Sverige har för hög arbetslöshet. Men en mer liberal politik leder inte till fler jobb. Kapitalismen förutsätter arbetslöshet, fråga bara närmste blåa nationalekonom.

Problemet är att socialdemokratin övergett sysselsättningsmålet och bara snackar inflation, det gör att det blir massarbetslöshet även i deras Sverige. När konjunkturen vänder neråt framåt vintern kommer arbetslösheten att öka, och öka rejält.

De jobb som lovades i offentlig sektor av Vänsterpartiet hade varit helt nödvändiga för att inte i nästa lågkonjuntur få samma situation som 1991-94, fritt fall och en katastrof för tryggheten i Sverige. De låginkomsttagare som i söndags röstade borgerligt är inget annat än nyttiga idioter.

Vänsterdojan: ja, Sverigedemokraternas framgångar är verkligen skrämmande, men logiska med en fullkomligt visionslös socialdemokrati.

Anonym sa...

Man avskaffar arbetslöshet med flera bidrag och 5 fria år. Så enkelt är det.

Lubbe Ferrysson