lördag, september 02, 2006

Vad bör göras?

Lenin ställde en gång ovanstående fråga i en berömd skrift från 1902, 15 år före oktoberrevolutionen. Jag tänkte nu på samma vis försöka vara lite konstruktiv och lägga fram mina förslag på vad Elfsborg kan göra för att få bukt med de problem som de ser i den gulsvarta supporterkulturen.

Jag tror inte att de här hårda Gestapo-metoderna som Elfsborg använder sig av är effektiva på längre sikt. Visst kan en tillrättavisning ibland vara motiverad men en sådan kan ske muntligen av en vuxen person. Vidare borde även en morot finnas med vid varje form av bestraffning. Jag brukar säga att det är lätt att glömma smekningen, när många stirrar sig blinda på straff och negativa påföljder.

Låt marodörerna se resten av matcherna under övervakning av någon av alla de moralens väktare som huserar på debattforumet Vigule. Denna person kan då fungera som en positiv vuxen förebild och samtidigt göra en god samhällstjänst, vilket de inte gör när de dagligen spyr ut småborgerlig och sur galla på ett webforum. Om busfröet sköter sig och visar prov på bättring kan Elfsborg i gengäld plocka fram moroten och ge honom en säsongsbiljett för 2007.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

De som aldrig har misskött sig ska väl också få säsongsbiljetter till 2007 då? Halleluja...

Anonym sa...

Dags att bli vuxen, inled klassresan nu!

Är det inte dags att sluta upp med huliganfasoner och läktarbråk bara för ert nöjes skull? Är det inte dags att lämna det smaklösa proletära bakom er och att äntligen bli vuxna, låta er inlemmas i vuxenvärlden?

Just nu har Borås Golfklubb fina introduktionserbjudanden till människor som vill börja med den finaste av sporter. Tänk vilken nytta ni kan ha av de kontaktnät ni får på köpet när ni går med i (snart) Sveriges största folkrörelse. Istället för att bråka och utföra skaderörelse tillsammans med kriminella och på annat sätt arbetsskygga har ni möjlighet att komma upp er i samhället. Tänk er att ni går en runda med en direktör eller en personalchef i ett större företag, tror ni då inte att just ni ligger bra till för toppjobbet ni just hör talas om?

Nej slå till nu, kontakta oss så berättar vi om erbjudandena.

Anonym sa...

Socialismen kanske inte är så dum ändå, kanske kunde man ta till några av Stalins metoder och rensa ut de värsta dräggen.

Stalin lär ju haft ihjäl minst sextio/sjuttio millioner, men här räcker det väl med några hundra av de värsta dräggen.

Röd Guling sa...

Golfklubben: Bra där. Se vad lite kreativitet kan göra susen.

Vänsternojan: Förstår inte riktigt hur du gör din koppling. Skillnaden mellan mina mjuka metoder och Stalins hårda hand är väl som natt och dag?

Nu ska jag läsa om Zlatan, Chippen och Mellberg.