lördag, september 16, 2006

Partitest av och för idioter

Elloslinda har på sin blogg redovisat resultatet av hennes deltagande i Expressens partitest för människor som inte har någon koll på politik. Folkpartiet ligger henne närmast och därför beslöt jag mig för att själv göra testet. Så här ser resultatet ut:


Som ni ser ligger jag oväntat nära både Moderaterna och Kristdemokraterna men om man ser till en del frågor som ställs är det inte så konstigt. Exempelvis undrar testet om vi ska ha fler poliser. På den frågan svarar troligen 99% av Sveriges befolkning "håller med fullständigt" eller "håller med delvis" och så även jag. Håller med delvis alltså, för fler poliser löser inte hela problemet. Hur som helst hamnar jag troligen närmare borgarna, som driver denna fråga hårt, än socialisterna som alltid har koncentrerat sig på en förebyggande brottsbekämpning, trots att det enligt Ohly har utbildats 4000 nya poliser den senaste mandatperioden varav 1000 har gått ut i tjänst. Som man frågar får man ofta svar.

Ett annat exempel handlar om A-kassan. Den nuvarande ersättningsnivån ska behållas säger ett av testets påstående. Jag som anser att nivån bör höjas till 90% för att förhindra lönedumpning håller givetvis inte med alls och hamnar då återigen nära borgarna som vill sänka och tvinga folk att jobba för oacceptabla löner. Klassisk högerpolitik av en sort som borde vara död och begraven för hundra år sedan.

Andra bloggar om: ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Brukar läsa din o elloslindas blogg. Hoppa inte på elloslinda. Patetiskt. Kom inte med nåt högerspöke. Du får fortfarande skriva skräp på din blogg på måndag. Det är experter som har gjort testet. Det har blivit mer brott med din röda regering. Vad vill du att människor ska göra? Arbeta eller gå på bidrag. Man kan se det på två sett. Antingen får du något från staten (skatt). Eller så tar staten något från dej. Ville du att Borås arena skulle ha byggts av staten? Då hade du inte sett någon ny arena det här århundaret... Eller så kan du ta å flytta till Nordkorea om du trivs med att staten ska styra ditt liv. Istället för att trakassera godhjärtade bloggare. Shame on you. Väl mött! Erik-Anders lover

Röd Guling sa...

Jag har inte hoppat på Elloslinda, nu får du väl skärpa dig. Om hon är idiot som gör testet är ju jag också det. Är inte kritiken mot testet befogad?

Kaptenen sa...

Flytta till Nordkorea är verkligen ett vettigt argument. Jo visst, jag skulle vilja flytta alla kapitalister och annat pack till nordkorea för att slippa dem. Jag håller på dig Röd guling.

Anonym sa...

”Elloslinda har på sin blogg redovisat resultatet av hennes deltagande i Expressens partitest för människor som inte har någon koll på politik.” Indirekt så ser du ner på Linda å alla som gör dessa test. Du förminskar dem. Du gapar o tjoar utan att ha några som helst visioner för samhället. Förena er arbetare (å bloggare) Vad är det som säger att du kan politik. Jobbar du politiskt? Har du några statskunskapspoäng. Vad är det som gör att folk ska tro på dej på något vänster? Varför ägnar du så mkt tid till personangrepp på din blogg? Vadå Lars är en pajas? Hur är någon om man är pajas? Jag ger dej rätt när det gällar själva A-kasse frågan. Men va sjutton, när du ändå tycker till, kan man inte få tillbaka 100 % så man inte ska känna sig otrygg. Man vill ju ha staten som en jättebusig röd kompis. Kom ihåg att frågorna är många o ska ge ett ungefärligt utslag var man ligger på den politiska skalan. Men ditt parti Kpmlr fanns ju inte ens med som förslag. Surt. Be elloslinda om ursäkt, så kan även jag höja mej till en schyst nivå. Väl mött! Erik

Anonym sa...

Kritiken mot alla dessa tester är fullständigt befogad. Det är för mycket enskilda sakfrågor och för lite grundläggande ideologi och sammanhang. Hade det varit mer fokus på sådant skulle borgarna ha haft opinionssiffror långt nere i källaren vid det här laget. Men massmedierna begriper ju inte det. Därför blir partiledardebatterna fragmentariska och expressentestet ett test utan värde.

Röd Guling sa...

anonym-Erik: Personangreppen är alltid befogade men jag skulle inte vilja säga att speciellt mycket tid ägnas åt dem. När de väl kommer är det för läsvärdets skull.

Det där partitestet är ren skit och jag förstår ärligt talat inte vad du tjafsar om.

Anonym sa...

Ha dô!

Jag var trettiosju% moderat och trettiosju% vänsterpartist när jag gjorde testet förra valet, sedan kom sossarna på tjugonågonting.

Vad spelar det för roll om a-kassan ligger på 80 eller 90% när man ändå får ut mindre än 50%?

Om det skall vara någon mening måste man ta bort taket naturligtvis.

Om man är riktigt hederligt korkad, då läser man partiprogrammen och lyssnar på valdebatter.

Om man är insiktsfull ser man till historien och vilka som är partiernas respektiva uppdragsgivare.

För inte hjälper det när moddarna kallar sig "det nya arbetarpartiet", när de arbetar för överklassen/kapitalet.


Och näbbkärringen/närighetsministern jobbar för dynggrepspiloterna(bonndjävlarna).

Se fram emot ett rattfyllo som finansminister. Är inte pinsäter fin som sätter sig packad bak ratten?

Kanske kan vi om vi har tur få en fjantpartistisk justitieminister. Så det kommer att vara helt OK att anlita svart arbetskraft för att måla om huset och att bryta sig in på andras intranät. För kan dom så kan vi.