onsdag, maj 07, 2008

Laget mot Tjongeborg och lite klasskamp

Frånvaron i backlinjen är hög inför kvällens match:

Andreas Augustsson (brutet nyckelben)
Martin Andersson (avstängd)
Daniel Mobaeck (febersjuk)
Marcus Falk-Olander (sviter av hjärnskakning)

Således kan jag inte se att det blir någon annan backlinje än Karlsson - Sjöberg - Lucic - Florén. Hoppas att ingen blir skadad.

Avdic är tillbaka och spelklar, vilket innebär att Haglund till 99% säkerhet formerar mittfältet som mot Kalsongerna: Ishizaki - Avdic - Bajrami med Anders och Helgi bakom. Kurbegovic sägs ha fått en bristning i någon muskel, och är därför inte med i truppen.

På topp är Bella lika självklar som Wiland i mål.

Tjongeborg har två intressanta spelare, nämligen Mathias Thylander, som styr det mesta, och den forne Elfsborgaren Andreas Drugge, supertalangen som återigen är allsvensk efter några år i lägre divisioner. Sist Tjongeborg visades på TV retade jag mig på kommentatorns "Andreas Drugge från Brämhult utanför Borås."

För utomsocknes läsare är Brämhult en stadsdel där många välbärgade människor bor, och helst vill de se sig själva som boende i en egen kommun. Dels för att det är finare att bo i en mindre kommun, dels för att slippa bidra med skattepengar till slöddret.

I början av nittiotalet delades Borås stad rent administrativt upp i olika kommundelar. Borgarna på Brämhult ville dock inte att Hässleholmen, den större stadsdelen, skulle ge namn åt den nya kommundelen nordost om centrum. Hässleholmen är ett invandrartätt område och vilda protester utbröt naturligtvis, för sådana är de, folket ur övre medelklassen och uppåt. Således är Brämhult den enda kommundelen som är uppkallad efter en mindre stadsdel.

För övrigt bodde så vitt jag vet Drugge på arbetarstadsdelen Trandared större delen av sin uppväxt, och han fostrades i Mariedals IK i många år innan han gick till Elfsborg. Moderklubben är dock Brämhults IK, från och i Borås.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Winger sa...

Jag gillade det där om Brämhult. Mitt i prick!

a sa...

Jag ogillade det där om Brämhult. Absolut off target. Hässleholmen verkar ju dock expandera våldsamt och äta upp tidigare områden som Boda... Trandared börjar ju också bli en riktig nouveau-chic-stadsdel med massa unga DINK-are som köper dyra bostadsrätter som renoveras...

Anonym sa...

Så länge grusöknen Södervallen står kvar är Trandared per definition en arbetarstadsdel. Men nu ska dom tydligen bygga bostäder där också. Proletariatets förfall!