onsdag, maj 14, 2008

Curt Hennig kommenterar EM-truppen

Curt Hennig har som bekant valt att inte kommentera den "onyanserade pajkastning" som kollegan Jonas Liberg har bedrivit via denna blogg. Nu tar han emellertid bladet från munnen och kritiserar Lars-Rolands EM-trupp, till glädje för alla som har saknat nöjesprofilen.

Jag blir mycket sne och orolig när jag läser att Henrik Larsson skall med till EM. Det är så uppenbart att det är på bekostnad av Fredrik Berglund, som jag är övertygad om skulle drivit Bella Show ytterligare ett steg i EM. Det finns även andra argument för att Henrik Larsson inte borde vara med i EM. Slår man Jon Jönsson, oprovocerat med en knuten näve i magen, är man ingen förebild och borde således icke vara med i EM-truppen. Sådana slagskämpar kan hållas hemma.

Det finns även andra stora frågetecken. Niclas Alexandersson har inte gjort någon lysande vårsäsong i allsvenskan och har även varit borta på grund av sjukdom en hel del. Han har sett sina bästa dagar på planen. Vill man ta med en verklig allroundspelare föreslår jag Johan Karlsson som denna säsong än så länge spelat på flera positioner i laget och gjort det med den äran. Vill man ha en bra teknisk högermittfältare är ju Stefan Ishizaki given.

Lagrell och Lagerbäck borde omgående avgå från sina poster och ersättas med yngre och hungrigare förmågor!

//Curt Hennig, expert och nöjesprofil

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 kommentarer:

Tobbe sa...

Den stora besvikelsen var dock Daniel Andersson. Han har inget i en eventuell em-trupp att göra.

Vänsterdojjan sa...

Lagerbäck och Andersson borde avgå. Av många anledningar. Får dom fortsätta till VM 2010 kommer medelåldern i landslaget vara 38 år och generationsväxlingen kommer bli monumental.

Anonym sa...

Missa inte ett bidrag årets EM Låt!

http://reklam.feber.se/art/50237/emlt_av_norrlands_guld/#comments

Anonym sa...

Daniel Andersson och Nicklas Alexandersson tycker jag de gott kunnat byta ut mot nånting fräschare De är bara med på gamla meriter. Holmén är definitivt minst lika bra som Andersson på defensiv innermitt och Ishi är med nuvarande standard klart mycket bättre än Alexandersson på högerkanten.

Pungk sa...

Ja, dom borde avgå. I övrigt så består texten av dravel till följd av Curts bristande fotbollskunskap.

Anonym sa...

Jag håller också på Elfsborg, men kan inte undvika att ersätta Alexandersson och Andersson med andra spelare än gulsvarta sådana.
De två hör absolut inte hemma i EM-truppen, men "Sampa" håller inte som ersättare för Andersson, släng istället in Rasmus Lindgren där. Det är han som kommer att styra på mitten om några år och har han då erfarenhet från ett stort mästerskap, kommer han att briljera.

Alexandersson ska ersättas av antingen Ishizaki eller Kennedy Bakirciuglü, helst den sistnämnde.

Rent spelmässigt hade jag gärna sett Teddy istället för Granqvist, är övertygad om att det hade varit enkelt att övertala Teddy. Däremot ser jag det som positivt att Lagerbäck för första gången någonsin blickar framåt och låter Granqvist känna hur det är att vara med i ett EM, det lär han behöva om några år.

Anonym sa...

Em-låten om Lasse Lagerbäck:) http://www.youtube.com/watch?v=bzM0rDP-s5g