lördag, maj 10, 2008

Allsvensk njutning

Jag förutspådde att Kalsongerna skulle avfärda Djurgården enkelt och så blev det. DIF var lika dåliga som väntat, men låg ändå bara under med ett mål i paus. Curt Hennig (nöjesprofilen) hade slagit på TV:n och vi slötittade på en match som kunde sluta lite hur som helst enligt vår mening. Vi såg gärna att DIF plockade poäng av serieledarna, men samtidigt skulle det vara skönt om ett såpass mediokert lag hängdes av. Det är alltid en härlig och njutbar känsla att följa allsvensk fotboll när man blir nöjd hur det än går.

I andra halvlek händer någonting utöver det vanliga. Den uppskrivna ynglingen Raxaflaxo blir av med bollen och sätter in en något vårdslös glidtackling på en av Elm-bröderna. Raxa träffar bollen, men Kalsong-benet viker sig samtidigt så okej, det blir nog varning där tänker man. Matchen döms emellertid av allsvenskans sämsta domare. Han heter Markus Strömbergsson, ser ut att vara 14 år och verkar alltid tro att det är jul så många kort som han viftar med. Nu plockar han fram det röda till min och Hennigs stora förtjusning. Raxaflaxo ser naturligtvis helt oförstående ut, men går till slut besviken av planen, väl medveten om att han just har saboterat sitt lags chanser till poäng på Fredrikskans.

På väg in i spelargången sparkar han till en stol. Kameran följer efter och snappar upp en högljudd liknelse mellan domaren och en kvinnas könsorgan, dock väljer Raxa en vulgär synom i sin beskrivning. Han sparkar på en dörr, smäller igen en annan innan han slutligen undkommer kameran. En klassiker.

Tack vare Raxaflaxos utvisning slipper vi honom i första matchen efter EM. Även Jan Tauer såg till att bli avstängd genom att dra på sig en tredje varning. Bra!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha snacka om bitter, "Kalsongerna".

Ganska trevlig match för övrigt även om jag inte håller på nått av lagen.

Synd att ditt favoritlag inte är lika bra som dem :). puss.

/ "Anonym".

Röd Guling sa...

Vad snackar du om? Är du inte läskunnig?

Mitt favoritlag slog Kalsongerna med 1-0.

Månsson sa...

Folk som kommenterar anonymt har lärt sig att de är okunniga.

I alla fall.
Angående matchen Djurgårn - Elfsborg så spelar det fan ingen roll vilka avstängninar DIF har. Elfsborg ska vinna ändå.

Och jag tror knappast att den grymt hypeade spelaren Rajalakso ens skulle ha bollen emot Elfsborg.
Jan Tauer har för övrigt inte slagit en vettig boll under hela vårsäsongen.

Vilket bevisligen har lett till att Championship-klubbar följer honom med stort intresse. En sådan stor rensar-begåvning har de sällan skådat i deras dagar.