söndag, maj 11, 2008

ICA kan se i stjärnorna efter supporterpengar

Baraben-bloggens supporterfond pysslar återigen med falsk marknadsföring och rena dumheter. Jag klipper ur de senaste fantasierna:

"SUPPORTERFONDEN 08/09 Nu har Supporterfondens andra upplaga varit öppen för bidrag i ett par månader och vi har haft en helt ok start på säsong två av supporterprojektet som innebär att Blåvita tillsammans stärker IFK Göteborg ekonomiskt. Inför insamlingen under 2008 har vi redan samlat in över 39 000 kronor, något som gör att vi har ett rejält försprång inför den andra omgången av insamlingen som under 2006 samlade in 100 900 kronor till IFK Göteborg.

TOTALT JUST NU: 39 671 kronor."

***

Luta er nu tillbaka och läs sanningen:
  • Denna vända av fonden har varit öppen sedan slutet av juni eller början av juli 2007, alltså snart ett år. Med andra ord inte två månader som texten ovan påstår.
  • Lägg märke till att fonden sägs innehålla 39671 kronor för närvarande. Sist jag skrev om fiaskot var den 12 december 2007. Då låg siffran på 37310 kronor. Således har de samlat ihop lite drygt 2000 spänn de senaste fem månaderna.
  • Som en jämförelse kan man nämna att Guliganernas tifo-grupp samlade in 9206 kronor i samband med en enda match, nämligen den mot Kalsongerna som sågs av 8313 åskådare.
  • Det är kul att de har flyttat fram deadline till 2009 nu.
  • Att de anser att "starten" bara har varit "helt ok", och inte succéartad som den har framställts vid tidigare uppdateringar, tyder på att de kanske har nått en liten insikt om fiaskot i alla fall.
  • Det var Baraben som snackade om miljonbelopp när fonden lanserades, inte jag.
Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

För 39.000 kan man få en bättre bil. Eller Tomas Ravelli i mål resten av säsongen.

Anonym sa...

Scrolla ner lite så kan ni läsa om målsättningen två miljoner.
Kul läsning såhär i efterhand.

http://ifkgoteborg.blogspot.com/2006_01_01_archive.html

Ribb sa...

Ingen bra jämförelse ned tifo-gruppen där, rg. Med tanke på att samtliga klubbar i sverige har gjort liknande insamlingar känns inte din liknelese med bb-insamlingen särskilt rättvisande. Men du, det var väldans vad mycket energi du lägger ner på Blåvitt.

Anonym sa...

Problemet för baraben är att väldigt många av ICA:s anhängare hyser agg mot dem. Hade insamlingen skötts av någon mer pålitlig rörelse hade det nog sett annorlunda ut.

Röd Guling sa...

ribb: Det börjar närma sig match och de får skylla sig själva när de lägger upp sådana straffsparkar. Vad ska jag jämföra med då? Ekarängskolan 6b:s insamling till klassresan?

anonym: Så är det nog.

Ribb sa...

Nej, att jämföra med Ekarängskolan 6b:s insamling till klassresan känns inte heller det rättvisande.
Du kan ju jämföra likadana insamlingar med varandra. Typ IFK:s tifo-insamling med eran. Borde ju ge en rättvis bild.

Röd Guling sa...

ribb: Nu var det ju fråga om att jämföra Supporterfondens fiasko med någon lämplig insamling. ICAs tifon kan förresten inte kosta många kronor.

Ribb sa...

Du e la för go!

http://youtube.com/watch?v=o4eC9ta53TU

Månsson sa...

SLAKT!