tisdag, maj 06, 2008

Haglund väcker intresse

Man kunde igår läsa i ett flertal medier att Magnus Haglund uppges vara ett intressant namn för Aalborg, och för att på ett enkelt sätt locka till mig några gratisbesökare väljer jag att länka till Aftonbladets artikel.

Jag har ju sedan omgång ett krävt Haglunds avgång, men för att en tränare ska avgå krävs en ersättare och någon tillgänglig (och bra) sådan har jag svårt att se i dagsläget. Dessutom har såväl resultat som spel blivit bättre på senare tid, varför Haglund sakta men säkert börjar bygga upp sitt förtroendekapital hos mig igen.

Dåliga exempel på ersättare:
Kjell Jonevret
Zoran Lucic
Sören Åkeby
Karl-Gunnar Björklund
Mats Jingblad
Peter Larsson

Ett namn som på sikt skulle kunna vara intressant för Elfsborg är IFK Luleås unge tränare Per Jensen. Han har en egen blogg, i vilken han analyserar matcher från alla världens hörn. I mitt tycke ger han ett seriöst och kunnigt intryck, kolla in vad han skrev om Elfsborg vs AIK till exempel. IFK Luleå leder för närvarande div 2 Norrland, med full pott efter två omgångar och målskillnaden 8-1.

Annars är ju Svennis snart ledig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 kommentarer:

Ribb sa...

Känns det inte lite kvällstidningsaktigt att gapa efter Haglunds avgång så fort allting inte går som på räls? Tycker inte IFE har underpresterat under någon längre period egentligen någon gång under de senaste två säsongerna. Men heyy, du kanske anser att Haglund ska fålaget att spela på absolut maxnivå varje match varje säsong i all evighet? Nej, ni är ingen stormakt i svensk fotboll.

Röd Guling sa...

ribb: De vann en match under hela höstsäsongen och det kallar jag att underprestera.

Ribb sa...

Men han tog dom till guld. Han tog dom till tredje kvalomgången i CL och då per aoutomatik till UEFA-cupen. Även om man inte kan leva på gamla meriter så har väl ändå IFE presterat bra de senaste säsongerna? Titta på storklubbar som AIK, HIF och MFF som har samma målsättning som ni har. Dom har inte lyckats med någonting. Så min åsikt är ändå: ha lite tålamod.

Röd Guling sa...

ribb: Ja, men man får ju se lite grann på vilket material tränarna har haft tillgång till. Ändå var det ju just tålamodet som började komma tillbaka, enligt inlägget.

Curt Hennig sa...

Haglund har ju bevisat under förra säsongen att hans taktik inte håller. Man tar ledningen med 1-0 och sedan backar hem och släpper in ett eller två mål till funkar inte.

Att det inte har gått så illa en här säsongen är ju att man har Teddy Lucic.

Ribb sa...

Okej, det här kan vrida och vända i evigheter så jag lämnar härmed diskussionen. Men lär ändock återkomma då bloggen är både rolig och välskriven.
Länge leve Mild.

Björn sa...

Och det var ju inte direkt bara den artikeln du fiskade från, attentionwhore.