söndag, februari 24, 2008

AB Elfsborg?

Borås tidning avslöjade igår att Elfsborgs styrelse har planer på att bilda ett aktiebolag som ska ta över driften av elitverksamheten. Det skulle så vitt jag förstår generera en del ekonomiska fördelar, medan nackdelarna består i att föreningen säljer ut till marknadskrafterna och därmed känns mindre attraktiv rent allmänt.

Jag är inte tillräckligt intresserad av ekonomi för att kunna ta ordentlig ställning i sakfrågan, men när argument av typen "gör vi inte så här så kommer det att gå åt helvete" läggs fram blir jag automatiskt väldigt skeptisk. Det är samma snack som lurade in svenska folket i EU, som nästan lurade in oss i EMU och som används varje gång något av våra offentliga företag stjäls från oss genom privatiseringar.

Att vi i olika sammanhang måste anpassa oss efter verkligheten och nutiden köper jag inte heller. Verklighet och framtid går att förändra och forma, men inte om man varje gång ger efter och släpper makten ytterligare ifrån sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Fotbollsnördar 2:a halvlek sa...

Det går ju inte så vidare bra i AB Liverpool i alla fall. Hoppas medlemmarna kan ta över klubben snart. Amerikaägarna Hicks o Gillette stjäler bara pengar ur klubben o stödjer president Bush o några hockeylag med fotbollspengar. Fast det är kanske ingen risk i Elfsborg.

Scouser sa...

I Liverpool har i stort sett samliga spelare blivit ett snäpp sämre än förra året.

Torres är väl den enda som blivit bättre men han hade stagnerat i Atletico.

Ägarna ljög tydligen när dom lovade att inte köpa med lånade pengar.