måndag, februari 11, 2008

Haglunds verklighetsbild

Genom åren har jag retat mig på främst två saker med Haglund. Nummer ett är laguttagningar och konstiga byten, men det finns troligen ingen tränare som man alltid håller med när det gäller den aspekten. Värre är eftermatchintervjuerna där det alltid låter som att vi har dominerat gräset fullständigt, oavsett om vi har spelat som elva påsar skit. Här är ett citat från BT efter Kalsong-matchen:

"Då kom Anders Svensson och Helgi högre upp i planen, och vi skapade åtta målchanser."

Åtta målchanser?!? Så om vi hade haft 100% utdelning skulle vi alltså ha vunnit med 8-2 i lördags? Det stämmer inte alls med min verklighetsbild. Jag såg Avdic skjuta över från en halv meters håll i första och jag såg Bajrami pricka stolpen i andra. Några andra målchanser fanns inte. Haglund måste mena att ett anfall med avslut är det samma som målchans, oavsett om avslutet hamnar ute vid hörnflaggan eller 40 meter över. Fast inte ens om man räknar så kan jag få ihop till åtta målchanser.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ger han bara eftermiddagsintervjuer när ni spelat på bortaplan?

Röd Guling (rodguling@hotmail.com) sa...

Ja

Bruce Banner sa...

Skulle vilja påstå att Haglunds eftermatchintervjuar även andra lags supportrar.

Haglund är mycket möjligt en skicklig tränare. Men i sin framtoning tillhör han kategorin politiker vad gäller den svenska tränarkåren. De som inte säger vad de tycker, utan i stället vill vinna sympatier och bilda opinion. Erik Hamrén är praktexemplet men det finns fler.

Bruce Banner sa...

retar andra lags supportrar skall det stå.

Jag skyller på trötthet.

Anonym sa...

Nej för på hemmaplan kan ni i bästa fall dominera plasteländet inte det äkta fina gräset.

Robin sa...

Elfsborg borde ha en tränare som inte är så himla nöjd när laget nollar match efter match. Numera känns ett mål framåt som rena målkalaset! Snart är det noll på läktaren också. Kalmar och HIF gör minst ett mål i halvtimmen, Elfsborg behöver drygt två timmar för att få dit den. De flesta fotbollsmål görs från ett läge innanför straffområdet, inte via "sågbockssparkar" från distans! Det är för mycket bakåtpassningar och sidledsspel för att det skall bli farligheter framåt. För långsamma uppspel alltså.