lördag, februari 09, 2008

Man blir inte bländad

Kallt i luften och ett spel som inte värmer. Vi har väldigt mycket att jobba med om det ska bli allsvensk medalj i år.

Om själva matchen finns inte så mycket att säga mer än att Kalsongerna var klart bättre på alla sätt och vis i första och hade en välförtjänt 2-0-ledning i paus. I andra spelade Elfsborg upp sig, dock utan att skapa tillräckligt många chanser för att motivera ett annorlunda resultat. Det får bli lite individuell spelarkritik istället:

Om Florén har startelvarelaterade ambitioner måste han börja visa någonting positivt snart. Agerandet vid 2-0 var helt passivt och det målet får han ensam ta på sig. Även 1-0 hade sin upprinnelse på vår vänsterkant och vi har problem där helt klart. Han gör inte tillräcklig nytta offensivt för att väga upp de defensiva bristerna.

Bajrami gör en del bra saker men ofta är hans spel alldeles för ineffektivt. Någon gång emellanåt måste inläggen slås tidigt, även om det självklart är snyggt när dribblingarna går hem. Defensivt har han klara brister och samarbetet med Florén lämnar mycket övrigt att önska. Jag har höga förväntningar på Bajrami i år, med tanke på att han i princip saknar konkurrens på vänster yttermittfält, men om dessa inte infrias måste Elfsborg värva.

Avdic insats förmörkas av missen vid ställningen 1-0. Den var helt oacceptabel och enligt min mening borde han ha blivit utbytt där. Istället för att med beslutsamhet trycka in bollen i öppet mål valde han att göra en fjutt-dutt över ribban, och det är så jävla irriterande. Beslutsamhet i avsluten måste sitta i ryggmärgen, annars kommer han att göra samma sak i en match som gäller något. Stundtals visar han dock att han är bra på att hålla i bollen och fördela den vidare.

Anders är vår bäste spelare med mycket få misstag och en högre nivå i sitt spel än de övriga. Unga tekniska spelare som Bajrami och Nordmark har väldigt mycket att lära av vår snart 100-faldiga landslagsman. Han får det svåra att se enkelt ut och är nästan alltid effektiv. Nordmark står annars för en fullt godkänd insats efter hans förutsättningar, precis som Helgi, Abbas och i viss mån Lucic och Ishizaki. När Augustsson kom in i andra blev det ett mer aggressivt försvarsspel, vilket i och för sig inte säger så mycket.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: